FAQ - Nya onlineboken

Hur länge kan jag köpa onlineboken i sanomautbildning.se/online?
- Till och med 1 juli 2017 kan du köpa vår onlinebok i sanomautbildning.se/online. sanomautbildning.se/online kommer sedan av tekniska skäl att tas ur drift vid årsskiftet 2017/2018. Det går att köpa halvårslicenser som sträcker sig till årsskiftet. Men oavsett när dessa aktiveras kommer de att sluta gälla vid årsskiftet, därför var noga med att du aktiverar alla licenser du har köpt eftersom dessa inte kommer att fortsätta gälla efter 2017.

Vad händer med mina licenser efter årsskiftet?
- Alla licenser i sanomautbildning.se/online slutar gälla efter årsskiftet. Se ovan.

Vad ersätter sanomautbildning.se/online?
- sanomautbildning.se/online ersätts med en ny plattform som erbjuder en onlinebok i ett nytt gränssnitt. Vår nya onlinebok är en onlinebok med text och bild samt i de flesta fall ljud. Eftersom den ligger på en ny plattform kan du inte logga in med samma inloggning som till sanomautbildning.se/online.
- Lärarhandledningar med licenser som sträcker sig över årsskiftet 2017/2018 kommer under hösten att ersättas av ny licens i den nya plattformen. Kontakta kundtjänst för flytt av licens.

Kan jag redan nu köpa licenser till den nya plattformen? 
- Ja, du kan förbeställa licenser till den nya plattformen och få tillgång till ditt digitala material till höstterminsstarten 2017. Vad händer med mina elevers konton när sanomautbildning.se/online stängs ner?
- Om du använder sanomautbildning.se/online under hösten så måste du efter årsskiftet skapa nya konton till dina elever i den nya plattformen. 

Vad händer med elevernas arbeten som ligger i suonline efter årsskiftet? 
- Allt som eleven har skrivit, ritat eller markerat i böcker som ligger i sanomautbildning.se/online kommer inte flyttas över eller sparas till den nya onlineboken när sanomautbildning.se/online stängs ner. Du måste köpa nya onlineversionen efter årsskiftet 17/18.

Vad är skillnaden mellan sanomautbildning.se/online och den nya onlineboken?
- Innehållsmässigt är det samma bok. Skillnaden är plattformen och gränssnittet. Du behöver en ny inloggning till den nya plattformen. I vår nya plattform är den nya versionen av onlineboken med text och bild samt i de flesta fall ljud. Det går inte att skriva direkt i boken men det finns anteckningsfunktion bredvid.
Ladda ner översikt och beskrivning av våra digitala versioner här.

Varför tar ni fram en ny plattform?
- I sanomautbildning.se/online krävs Flash som är ett gammalt plug-in. Det är varken säkert eller effektivt. Därför har vi valt att frångå det. Förutom vår nya onlinebok tar vi parallellt fram våra titlar i en helt ny digital form. Läs mer här.

Vad händer med övrigt digitalt material på sanomautbildning.se/online, t.ex. lärarstöd, kopieringsunderlag och ljudfiler?
- Allt digitalt material på sanomautbildning.se/online som är nedladdningsbart kan du fram till årsskiftet ladda ner och spara på din dator. Om du har en licensnyckel som sträcker sig över årsskiftet och vill få över den till nya plattformen du kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontaktuppgifter

Om du stöter på ett fel kan du kontakta vår tekniska support. Du hittar uppgifterna här och under support-länken. 

Har du några frågor eller synpunkter när det gäller våra digitala material, kontakta support på telefon 08-587 642 30 eller epost support@sanomautbildning.se

Våra telefontider är:

Måndag - Torsdag 08.30 - 16.30
Fredag 08.30 - 15.30

Vill du beställa eller om något har blivit fel i en beställning vänligen kontakta kundtjänst på 08 - 587 642 10 eller epost: kundtjanst@sanomautbildning.se