Webbinarieserie distansundervisning

I denna webbinarieserie om distansundervisning i tre delar föreläser lärarna och författarna Charlotta Granath och Emelie Hahn om bedömning, internationalisering och skolans demokratiuppdrag. Du får konkreta tips och råd kring arbetssätt och metoder, får ta del av exempel från Emelies och Charlottas undervisning i grund- respektive gymnasieskolan och får lyssna till tips och råd från flera lärare och skolledare.

Webbinarieserien visar hur undervisning kan ställas om, hur internationella samarbeten och projekt kan inledas och genomföras, även när undervisningen sker på distans, samt hur ett aktivt arbete med skolans demokratiuppdrag kan se ut i praktiken. Dessutom ges tips på hur elever och lärare kan förbereda sig för, samt genomföra en undervisning på distans.

Den första föreläsningen, med tema bedömning ägde rum den 15 mars och den andra om internationalisering ägde rum den 22 mars.

Du kan ta del av båda föreläsningarna om distansundervisning och bedömning samt föreläsningen om internationalisering här.

Men missa inte att anmäla dig till resterande webbinarie nedan!

Cirkel_3.jpg

15 april kl. 16 - Den tredje föreläsningen handlar om distansundervisning, demokrati och undervisningsexempel. Det är en föreläsning i två delar:

  • Demokratiuppdraget i skolan
  • Metoder, arbetssätt och undervisningsexempel

Charlotta och Emelie förklarar vad skolans demokratiuppdrag innebär och ger flera exempel från sina egna verksamheter.

Tips! Anmäl dig till alla föreläsningar! Du får en länk till de inspelade webbinarierna som du kan titta på i efterhand även om du inte kan delta live.

Cirkel_1.jpg Cirkel_2.jpg Cirkel_3.jpg

Charlotta Granath är förstelärare i demokrati- och värdegrundsfrågor, skolambassadör för EU, lärare på Stiftelsen Viktor Rydbergs gymnasium och på lärarutbildningen vid Södertörns högskola, samt författare.

Emelie Hahn är förstelärare i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och lärare på Gränbyskolan, Uppsala kommun. Hon är eTwinningambassadör för Universitets- och högskolerådet, UHR, samt författare.

Dela Webbinarieserie distansundervisning: