Distansundervisning

Tips på hur du bedriver fjärrundervisning på bästa sätt!

Webbinarieserie om distansundervisning

Nu finns samtliga tre delar i den populära webbinarieserien om distansundervisning tillgängliga att se i efterhand!

I serien föreläser lärarna och författarna Charlotta Granath och Emelie Hahn på ett konkret sätt om bedömning, internationalisering och skolans demokratiuppdrag och ger massor av lektionstips på hur du undervisar i dessa ämnen även på distans.

Till webbinarieserien

Se webbinariet! Så undervisar du med framgång på distans

I våras fick många gymnasielärare ställa om till att undervisa på distans. En av dem var Anna Gustafsson, lärare på Drottning Blankas gymnasium i Örebro. Anna delar med sig av fem kloka lärdomar från distansundervisning som omfattar både möjligheter och svårigheter.

Stöd vid val av läromedel 

Läromedelsföretagen har tagit fram ett stöd vid val av läromedel för att underlätta för lärare att välja läromedel av hög kvalitet, oavsett om det rör sig om tryckta eller digitala.

Ladda ner pdf

Det är bättre att utnyttja det som redan finns och inte uppfinna hjulet på nytt!

Anna Gustafsson, lärare på Drottning Blankas gymnasium

Varför ska du välja digitala läromedel?

Länge har läromedel varit synonymt med den tryckta boken. Men nu när digitaliseringen i skolan har tagit fart finns det möjligheter att erbjuda text och bild i andra format. På Sanoma Utbildning utgår vi ifrån det vi redan vet fungerar i klassrummet och tar med det i framtiden tillsammans med ny teknik.

Läs mer om fördelarna

Skola Hemma - ett stöd för skolan under coronapandemin

Skola Hemma är ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin. Sidan upprätthålls av RISE i samverkan med följande partners: Skolverket, SKR, Swedish Edtech Industry, UR, Skolforskningsinstitutet, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Rädda Barnen, Göteborgsregionen, Prinsparets stiftelse, Myndigheten för yrkeshögskolan.

Läs mer