NO Direkt-serien

NO Direkt är en komplett serie för både elever och lärare på högstadiet. Innehållet är aktuellt och lättillgängligt och har en tydlig struktur. I serien ingår ett gediget lärarmaterial, extra digitala övningar och det kommande digitala lärarstödet, Lärarstöd+.

Några nyheter i nya NO Direkt är bland annat Miljö och hållbarhet som löper som en röd tråd genom böckerna och finns som ett specifikt inslag i varje kapitel. Ett annat återkommande inslag är Granska där eleverna får träna på att granska information och ta ställning i naturvetenskapliga frågor. Det kan till exempel handla om att granska en laborationsrapport eller en tidningsartikel. Inslagen avslutas alltid med ett antal frågor att diskutera.

Mer information hittar du på respektive produktsida.

Elevböckerna

I nya upplagan av NO Direkt finns tydligt fokus på lättlästa och levande texter, informativa och vackra illustrationer samt intresseväckande uppgifter. Texterna har ett lättillgängligt språk som samtidigt fördjupar och lyfter de naturvetenskapliga begreppen. I boken finns övningar som uppmuntrar till ett språkutvecklande arbetssätt där man kan arbeta på olika sätt med de många begreppen i NO.

Håll utkik efter Lärarstöd+

NYHET! Biologi, Fysik och Kemi Direkt Lärarstöd+ är en digital produkt för lärare som innehåller verktyg för att göra undervisningen i klassrummet smidig och pedagogisk. Det ger dig som lärare möjligheten att använda digitala komplement som skapar mervärde för din undervisning.

I Lärarstöd+ finns allt innehåll från elevboken. Illustrationer, exempel och uppgifter kan lyftas fram separat och visas vid genomgångar. Här finns all inspiration och stöd för din undervisning i direkt anslutning till varje uppslag i elevboken.

Först ut är Fysik Direkt Lärarstöd+ och redan nu kan du testa en demoversion tillsammans med dina elever.

Testa demoversionen av Fysik Direkt Lärarstöd+ här

Nyhet! Klass- och elevpaket

Vi vill att fler ska få chans att testa Lärarstöd+ och uppleva en smidigare undervisning. Därför bjuder vi på tillhörande skollicens av Lärarstöd+ när du köper en valfri klassuppsättning av Biologi, Kemi eller Fysik Direkt. Klasspaketet består av 20 elevböcker och en skollicens av tillhörande Lärarstöd+. Notera att licensen aktiveras i samband med leveranstillfället och är giltig i 12 månader.

Elevpaketet motsvarar tre elevböcker, en bok per ämne.

Lärarmaterial - laborationer, övningar, bedömningsmaterial

För dig som lärare finns mängder med material för att planera och genomföra din undervisning. Lärarmaterialet till NO Direkt säljs som nedladdningsbara pdf:er och innehåller bland annat prov med bedömningsstöd, facit, fördiagnoser, laborationer med tillhörande lärarinstruktioner, laborationsprov med bedömningsstöd samt övningar och begreppslistor.

Laborationer och övningar ingår även i den digitala produkten Lärarstöd+.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration