Ledigt jobb läromedelsförlag

Vi söker en Commercial Manager

Har du entreprenörsanda och motiveras av att driva förändring? Har du dessutom erfarenhet av att effektivisera och bygga upp en komplex försäljningsorganisation? Vi söker dig som vill vara med och driva vår kommersiella transformation och bygga upp deras verksamhet mot större framgångar.

Om tjänsten

Sanoma Utbildning är inne i en spännande tillväxtresa där vi har påbörjat en kommersiell och digital transformation. Som Commercial Manager kommer du att vara ytterst ansvarig för att driva och leda vårt förändringsarbete med målbilden att gå från transaktionell försäljning till mer komplexa affärer. Du kommer ansvara för att etablera nya affärsmodeller samt att utveckla och förbättra vårt erbjudande till kund. Du leder det dagliga arbetet för medarbetare inom Sälj, Marknad och Support/Kundtjänst, med både chefer och linjeroller som direktrapporterar till dig. Ansvaret innefattas av en kombination av operationella och strategiska arbetsuppgifter.

Genom denna rekrytering önskar vi forma om rollen som Commercial Manager. Det innebär att du får ett stort mandat att forma både rollen och dina tilldelade affärsområden utifrån verksamhetens behov för att nå framgångar i transformationsresan.

Specifika arbetsuppgifter:

 • Leda det dagliga arbetet inom Marknadsförings- och försäljningsavdelningen.
 • Ansvara för att utveckla och implementera nya affärs-och prismodeller.
 • Ansvara för försäljningsmål, prognoser och uppföljning.
 • Bidra till Sanoma Utbildnings strategiska utveckling på ledningsgruppsnivå.
 • Driva och leda företagets kommersiella transformation.
 • Fullt personalansvar.

Rollen innefattar ett budgetansvar och den är en del av ledningsgruppen, där du förväntas bidra till vår strategiska utveckling.

Är det här du?

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av komplex försäljning i en chefsroll som Commercial Manager, försäljningschef eller likvärdig roll.
 • Erfarenhet av att ha utvecklat licensbaserade affärsmodeller och prismodeller.
 • Grundläggande ekonomisk förståelse.
 • Eftergymnasial utbildning inom försäljning eller ekonomi.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både skrift och tal.
 • Coachande ledare

Då du kommer vara en del av en internationell organisation är det av största vikt att du har erfarenhet och förståelse av kulturella skillnader och hur du navigerar i en internationell miljö.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du motiveras av att få vara del av en transformationsresa som kontinuerligt utvecklas och förändras. För att vara framgångsrik i rollen är du en initiativtagande ”doer” som planerar, prioriterar och strukturerar upp ditt arbete med fokus på att nå resultat och du anpassar ditt arbete utifrån de förändringar som görs under resans gång. Du motiveras av att arbeta högt och lågt och du har inga problem med att ”kavla upp armarna” när det behövs. Att tänka lönsamhets- och affärsinriktat kommer naturligt för dig och du ser utmaningar som möjligheter snarare än problem. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt där du stöttar och inspirera dina medarbetare till att arbeta mot samma mål. Att efterleva företagets värderingar (Share Views, Engage People, Look Ahead Make It Happen) och vara en god kulturbärare är en självklarhet för dig. Nyfiken, beslutsam, prestigelös och ansvarstagande är andra egenskaper som Sanoma Utbildning värdesätter högt.

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med Level Recruitment. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Sök jobbet här!