Teknisk produktägare inom webb

Har du en bakgrund som teknisk produktägare, projektledare eller förvaltningsledare och är redo för nästa steg i karriären? Just nu söker vi en teknisk produktägare inom webb. Rollen är bred och omväxlande med många kontaktytor, både internt och externt.

Om tjänsten

Rollen som teknisk produktägare innebär att vidareutveckla och förvalta vår webb. Det primära fokuset ligger på webbsiterna sanomautbildning.se och ekonomionline.se som är byggda på Episerver (Optimizely) och Liferay. Båda siterna har ett publikt och ett inloggat läge samt tillhörande webbshop. Rollen innebär utöver detta ansvar för en tredje applikation, ovningsmastaren.se.

Arbetet är till största del självständigt och går ut på att upprätthålla flertalet dialoger och kontakter, både internt och externt. Produktägare på Sanoma utbildning utgör länken mellan användare och utvecklare där behov och önskemål inventeras, analyseras och omformuleras till konkreta utvecklingsaktiviteter som också innebär styrning av och kravställning mot systemleverantörer.

Förutom att ansvara för vår webb innebär rollen budgetansvar, kvalitetssäkring och testning av ny funktionalitet i samband med releaser, förstudier kring ny- eller förbättrad funktionalitet samt att säkerställa löpande dokumentation.

Är det här du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet som teknisk projektledare, produktägare och/eller förvaltningsledare gärna med fokus på webbsiter och/eller webbapplikationer. Troligen har du också genomfört en relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller närliggande områden. Du har en god teknisk förståelse för integrationer (ex betallösningar) samt förmågan att arbetsleda och kravställa teknisk leverans. Med stor sannolikhet är du även van vid ett visst budgetansvar och har kunskap om agila arbetssätt.

Meriterande är erfarenhet av Episerver (Optimizely), e-learning/EdTech, e-handelsplattformar och kunskap om användarupplevelse/UX samt WCAG (Riktlinjer för tillgänglighet på webben).

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Som person är du analytisk, lösningsorienterad med en förmåga att driva förändringsprocesser. Du är flexibel, kan växla mellan olika perspektiv och har mod att utmana invanda sanningar med nya angreppssätt och idéer. Samtidigt är du lyhörd och är öppen för andras tankar och ideér med målet att skapa kvalitativa och förvaltningsbara lösningar. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Level Recruitment.

Sök jobbet!