Aktuellt

Vi har ofta mycket intressant på gång hos oss! Titta bland våra evenemang, läs våra pressmeddelanden och se till att prenumerera på våra nyhetsbrev så får du koll på allt som händer du med.

Evenemang

Fortbildning för dig som undervisar i matematik

Datum:

Konferensen för dig som undervisar i matematik! Hur ger vi eleverna rätt förutsättningar för att utveckla förtrogenhet med matematiska begrepp, strategier och metoder för att kunna föra matematiska resonemang? Ta del av föreläsningar kring prov och bedömning, programmering, begreppskartor samt hur du som lärare kan stimulera till studiemotivation.

Läs mer om Fortbildning för dig som undervisar i matematik

Forum om nyanlända elever

Datum:

Årets konferens om nyanlända elever för lärare och pedagoger. Ta del av prisbelönta språkutvecklande insatser som utvecklat nyanlända elevers lärande. Förbättra förutsättningarna för ökad delaktighet i klassrummets sociala sammanhang. Få konkreta klassrumstips med utgångspunkt i styrdokumenten, arbetslaget och elevernas erfarenheter. Förankra ett helhetstänk i lärarlaget och skapa en röd tråd i hela undervisningen.

Läs mer om Forum om nyanlända elever

En god start i förskoleklass

Datum:

Samtidigt som förskoleklassen firar 20 år som skolform har den blivit obligatorisk och behåller sin viktiga roll som brygga mellan förskola och skola. Som pedagog i förskoleklass spelar du en viktig roll i att skapa goda förutsättningar för lärande och se till att sexåringarnas första möte med skolan blir så bra som möjligt. Välkommen till två dagar med fokus på det viktiga året i förskoleklassen!

Läs mer om En god start i förskoleklass

Rättmingel 2019

Datum:

Välkommen till Rättmingel!

Onsdag den 6 februari 2019 bjuder vi in till Rättmingel i Stockholm. Välkommen att lyssna på författarna till de olika böckerna i Rättserien, när de går igenom nyheter för 2019. Vi kommer även ha en föreläsning om boken GDPR/Dataskyddsförordningen - Förstå och tillämpa i praktiken!

Läs mer om Rättmingel 2019

Nyheter

Matematikkalendern

Datum:

Favorit i repris. Varje morgon fram till julafton öppnar vi en lucka med ett inlägg om talet för dagen.

Läs mer om Matematikkalendern

Kompistipskalendern 2018

Datum:

Ta del av kompistipskalendern du också! Varje dag fram till jul öppnar vi en ny lucka med ett kompistips!

Läs mer om Kompistipskalendern 2018

Årets lärarinsats 2018

Datum:

Stort grattis säger vi till vår författare och läraren Charlotta Granath som igår, 12 november, vann pris på Lärargalan för Årets lärarinsats 2018!

Läs mer om Årets lärarinsats 2018

Vi välkomnar vår nya VD!

Datum:

Vi välkomnar vår nya VD Christer Carlberg! Christer tillträdde som VD för Sanoma Utbildning den 1 november 2018 och tog samtidigt plats i den europeiska ledningsgruppen för Sanoma Learning. Han efterträder Tobias Karlström som lämnar Sanoma för ett politiskt uppdrag.

Läs mer om Vi välkomnar vår nya VD!

Vårt nyhetsbrev

Få information om nyheter och läromedel inom ditt yrkesområde.

Du kan prenumerera på nyhetsbrev inom olika kategorier, beroende på vad du är intresserad av. Naturligtvis kan du när som helst avregistrera dig från våra utskick.

Anmäl dig här