Läroböcker inom vård & omsorg

Läs mer om våra läromedel för utbildning inom vård och omsorg

Läromedel för vård- och omsorgsprogrammet

Alla våra läromedel för Vård- och omsorgsprogrammet är skrivna av kompetenta författare med gedigen erfarenhet av både undervisning och arbete inom vård och omsorg. Tack vare våra författares kunskaper och erfarenheter kan våra läromedel kombinerar djupgående kunskaper med genomtänkt pedagogik så att de blir tillgängliga både för den som behöver stöttning och för den som är redo för en utmaning.

Logotyp övningsmästaren

Övningsmästaren

I vår digitala tjänst Övningsmästaren hittar du kostnadsfri färdighetsträning. Här finns inläst ljud och extra övningar kopplade till våra vårdtitlar.

Läs mer om Övningsmästaren!

Behöver du lektionstips?

Här bjuder vi dig på några lektionstips som du kan använda i din undervisning. Några av tipsen kommer från våra lärarhandledningar och några är specialskrivna tips från vår vård- och omsorgsredaktion.

Ta del av lektionstips

Möt våra författare

Vi väljer författare med stor omsorg. Alla våra författare har lång erfarenhet av både undervisning och att arbeta inom vård och omsorg. Därför kan vi erbjuda välskrivna, lättbegripliga läromedel som inte tummar på faktainnehållet.

Lär känna några av våra fantastiska författare:
Margareta Skog - Gerontologi och geriatrik
Johan Strömberg – Hälso- och sjukvård
Sonja Svensson Höstfält - Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 & 2
Kjell Hjelm – Omvårdnad 1 & 2
Cattrin Hurtig – Social omsorg 1 & 2
Ann-Marie Göransson – Psykiatri 1

Träffa Maria Sandum, redaktör Vård och omsorg

Maria Sandum är redaktör för vård- och omsorgsredaktionen på Sanoma Utbildning, och har jobbat här i 10 år. Tidigare jobbade hon som sjuksköterska inom palliativ vård, akutgeriatrik, och inom äldreomsorg. Dessutom har hon varit vård-och omsorgslärare både på gymnasiet och inom vuxenutbildning.

Privatlicens onlineböcker

Du vet väl att dina elever numera kan köpa sina onlineböcker inom vård och omsorg som privatpersoner via vår webbshop? Välj fliken "Privatkund".

Läs mer

ILT Inläsningstjänst

Se våra titlar hos Inläsningstjänst som har språkstöd.

Läs mer här

Följ oss!

Sanoma Utbildning Vård och omsorg är en sida på Facebook med tips, idéer och inspiration som rör undervisning inom vård och omsorg.

Följ oss där

Läromedel för barn- och fritidsprogrammet

Vi erbjuder även läromedel för barn- och fritidsprogrammet. Här hittar du böcker som Lärande och utveckling, Pedagogiskt ledarskap och Ledarskap och organisation. Flera av våra läromedel och böcker för barn- och fritidsprogrammet hittar du även i digitalt format på vår plattform Kampus.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration