Läromedel i franska

Här hittar du hela vårt utbud av läromedel i franska.

Våra läromedel i franska

Här hittar du våra läromedel i franska anpassat efter olika årskurser och nivåer. Våra franska läroböcker hittar du både i tryckt och digitalt format, samt träningshäften, övningsuppgifter och handledning till dig som lärare!

Mellanstadiet (Åk 6)

Chez nous 6 allt i ett-bok är ett komplett läromedel i franska för åk 6. Här introduceras eleverna på ett lekfullt sätt till det franska språket genom intressanta och elevnära texter och tydliga övningar. Eleverna får möta vardagsnära situationer och fokus är på både Frankrike och andra delar av den fransktalande världen.

Högstadiet (Åk 7-9)

Ett läromedel i franska för högstadiet som är väldigt populärt bland fransklärare och elever är Chez nous. Detta tack vare den tydliga strukturen och de elevnära texterna. All realia är på målspråket och böckerna är anpassade till de reviderade ämnesplanerna i moderna språk.

Super Franska hörövningar är ett fristående material som tränar hörförståelse i franska. Inom serien Super finns hörövningar i franska, tyska och spanska med samma innehåll och upplägg. Dessa kan med fördel användas vid samplanering i moderna språk, där kollegorna undervisar i olika språk.

Gymnasiet & vuxenutbildning

För den som fortsätter att studera franska kan Den Franska grammatiken vara ett stöd. Den går noggrant igenom olika delar av fransk grammatik och presenterar den på ett överskådligt och lättillgängligt sätt.

Med det fristående materialet Super Franska hörövningar kan eleverna träna hörförståelse oavsett vilket läromedel som används i övrigt. Med dessa hörförståelseövningar i franska får eleverna träna på att uppfatta övergripande innehåll och betydelsebärande detaljer i dialoger om vardagsnära ämnen.

Digitala läromedel i franska

Vi tror att den bästa inlärningen sker genom att kombinera tryckt bok och digitala övningar. Det kan du och dina elever enkelt göra genom att arbeta med Chez nous tillsammans med Övningsmästaren. Där finns digital färdighetsträning i grammatik och ordförråd och det krävs inget inlogg – Övningsmästaren ingår när skolan använder våra läromedel i moderna språk.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration