Läromedel i matematik

Här hittar du hela vårt utbud av läromedel i matematik.

Våra läromedel i matematik

Här hittar du matematikböcker för olika nivåer och syften, både träningshäften, läroböcker, övningsböcker och böcker för fördjupning. Våra läromedel i matematik inkluderar basläromedel i matematik såväl som matteböcker på en mer avancerad nivå samt digitala läromedel.

Lågstadiet (Åk F-3)

För årskurs F-3 matematik vill vi börja med att presentera nyheten Milli matematik, matteserien som ger ett långsiktigt lärande där kunskaperna stannar längre. Du som lärare får en given sidekick i nya undervisningsverktyget Lärarstöd+! Fler läromedel i matematik är till exempel serierna Matte Direkt Triumf F-3, Matte Direkt Safari och Plockepinn - Lös problem. Till Matte Direkt Triumf finns även Lärarstöd Digital, som är ett digitalt stöd till läromedlets tryckta böcker och består av flera digitala produkter, såsom elevböcker och lärarguider/lärarhandledningar. Vi erbjuder ett stort utbud av matematikböcker för lågstadiet så att du ska kunna anpassa lärandeprocessen efter dina egna önskemål och behov!

Mellanstadiet (Åk 4-6)

I vårt utbud av läromedel i matematik för årskurs 4-6 hittar du läroböcker som Matte Direkt 4-6, Koll på matematik 4-6, Matte Direkt Borgen och många fler! Flera av våra läromedel i matematik finns även som digitala varianter. Våra digitala läromedel för mellanstadiet möjliggör för eleverna att utveckla sina matematiska förmågor genom diskussionsfrågor, begrepp och övningsuppgifter.

Högstadiet (Åk 7-9)

Här hittar du ett stort utbud av läromedel i matematik, både digitala och tryckta läromedel för årskurs 7-9. Några av våra populära matteböcker är Matte Direkt 7-9 och Prio Matematik 7-9. För båda serierna finns det matematikfilmer som eleverna enkelt och konstadsfritt får tillgång till genom appen Alva. Matte Direkt 7-9 och Prio Matmematik 7-9 finns tillsammans med Räkna med kod som heldigitala läromedel på plattformen Kampus. I Räkna med kod får eleverna lära sig grunderna i programmeringsspråket Python, samtidigt som de löser matematiska problem. Vi erbjuder även lärarguider och nedladdningsbart material i form av övningsblad, aktiviteter och prov till våra läromedel.

Gymnasiet & vuxenutbildning

Matematik Origo är vårt populära läromedel i matematik som vänder sig till såväl yrkesprogram, studieförberedande program som vuxenutbildning på gymnasial nivå. Nu finns en ny upplaga anpassad efter den reviderade ämnesplanen 2021, men med samma tydliga fokus på problemlösning, resonemang och förståelse som tidigare. Vi har ett brett utbud av läromedel i matematik till olika målgrupper, bland annat Prio Matematik 7–9, Fokus på Matematik och Bryggan som passar bra till gymnasiets introduktionsprogram och även kan användas på vuxenutbildning på grundläggande nivå . Med Förstå språket kan elever på språkintroduktion erövra skolspråket i matematik.

Digitala läromedel i matematik

För årskurs F-3 finns vår nykomling Alva - en app för flera olika läromedel där du kan ta del av Matte Direkt Triumf. I Alva-appen kan du skanna sidor i matteböckerna och få tillgång till digitalt material såsom sånger, filmer och uppläst tal.

I vår plattform Kampus hittar du digitala läromedel i matematik för flera årskurser. För åk 4-6 finns Koll på matematik 4-6, och under vårterminen 2022 kommer även Matte Direkt 6A och 6B finnas tillgänglig i plattformen.

För årskurs 7-9 hittar du heldigitala versioner av Matte Direkt och Prio Matematik i Kampus. Filmer som förklarar matematiska begrepp och metoder får eleverna tillgång till i appen Alva. Vi har även inlett ett samarbete med matteappen Magma och tillgängliggjort väl utvalt innehåll i deras plattform. Här hittar du bland annat, färdighetsträning, diagnoser och problemlösningsuppgifter.

Digitala läromedel i matematik är ett bra komplement till de tryckta matteböckerna. Det är ett engagerande format som bidrar till en givande lärandeprocess där eleverna får konstruktiv feedback och hjälpmedel som ledtrådar till övningsuppgifterna. I undervisningen i matematik tillkommer även en hel del nya matematiska begrepp för eleverna. Med Kampus kan eleverna göra begreppsövningar och ta del av filmer som förklarar begreppen, samt göra övningsuppgifter relaterade till begreppslistor.

Här kan du läsa mer om alla våra digitala läromedel!

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration