Kompetensutveckling

Våra titlar inom kompetensutveckling för lärare

Litteratur för ett livslångt lärande

Som lärare vet man att lärandet fortsätter genom hela livet och som förlag gör vi vårt bästa för att möta upp behovet i vår gedigna utgivning inom kompetensutveckling och lärarlitteratur. Vårt mål är att ta fram en vetenskapligt grundad, klassrumsnära litteratur som stödjer lärare i utmanande delar av professionen.

Nedan ser du några av våra mest populära titlar inom kompetenslitteratur.

Se alla titlar

Antologi där 13 forskare delar med sig av de senaste rönen inom bedömning och betygsättning.

I boken presenteras forskning på lärande, undervisning och arbete inom högre utbildning. Boken riktar sig till lärare och andra som arbetar med högre utbildning och kan användas som kurslitteratur i högskolepedagogik.

En handfast bok som vänder sig till yrkesverksamma lärare men också till dem som funderar på att ta steget och börja undervisa. Boken innehåller mängder av användbara metoder och kraftfulla verktyg.

Hur kan undervisningen om hållbarhet gå till i praktiken? Detta illustreras med hjälp av fakta, konkreta undervisningsexempel och metoder samt med citat och intervjuer med lärare och experter.

Praktisk och inspirerande metodhandbok med undervisningsexempel och projekt för alla stadier, från förskoleklass till gymnasium.

Boken förmedlar hur dyslektiker kan uppleva olika situationer och hur man som lärare kan agera och arbeta med både svårigheterna och dyslexistyrkorna, samt ge eleverna verktyg för framtiden.

Boken förklarar hur skolor kan utforma undervisningen för att stärka elevernas digitala kompetens och källkritiska förhållningssätt.

Denna metodhandbok visar hur arbetet med studie- och yrkesvägledning kan byggas upp på olika nivåer och hur olika funktioner i skolan konkret kan arbeta med området.

Läs mer på bloggen

Ny litteratur för lärares kompetensutveckling – ”En antologi av ett dream team”

Datum:

Vi gör en nysatsning på litteratur för lärares kompetensutveckling. Vårt mål är att ta fram en vetenskapligt grundad, klassrumsnära litteratur som stödjer lärare i utmanande delar av professionen (till exempel konflikthantering och digitaliseringen i skolan). Först ut är en bok om bedömning och betygsättning: Bedömarkompetens - prov, bedömning och betyg i skolan.

”Jag lärde mig snabbt att lektionerna blev bättre ju mindre jag föreläste”

Datum:

Lärare på yrkeshögskolan är ofta väldigt passionerade till sitt undervisningsämne men saknar inte sällan en formell utbildning i konsten att utbilda. För hur gör man egentligen för att lära ut sin passion? I höstas kom boken Undervisa på yrkeshögskola ut och vi ringde upp författaren Mikael Wirén för att ta reda på hur man gör för att lära andra det man själv kan på sina fem fingrar.

”Dyslexibilda dig!”

Datum:

Dyslexiveckan – en vecka som syftar till att uppmärksamma och synliggöra dyslexi – infaller i år den 3-9 oktober. Inför Dyslexiveckan passade vi på att ta ett samtal med Susanna Cederquist, författare till boken Dyslexi i skolan – Se hela bilden. Här kan du läsa om Susannas tankar kring dyslexi, dyslektiskt tänkande och dyslexistyrkor och ta del av hennes tips till lärare.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration