Läromedel i svenska

Här hittar du hela vårt utbud av läromedel i svenska.

Våra läromedel i svenska

Vi erbjuder ett stort utbud av svenska läroböcker i digitalt och tryckt format. Här hittar du läromedel i svenska för åk F-3, 4-6, 7-9, för gymnasiet och vuxenutbildning. Både tryckta och digitala läromedel har sina fördelar, därför förespråkar vi på Sanoma Utbildning blended learning. Med det menas en lärandeprocess som innefattar både tryckta- och digitala läromedel, för att göra lärandeprocessen så intressant och givande som möjligt!

Missa inte vår artikelserie om läsning där erfarna och inspirerande läromedelsförfattare delar med sig av sina tankar på temat läsning.

Lågstadiet (Åk F-3)

Vi erbjuder ett stort utbud av svenska läromedel för förskoleklass och lågstadiet så att du ska kunna anpassa lärandeprocessen efter dina egna önskemål och behov! Vi har läromedel i svenska såsom Robinböckerna, Plockepinn-serien, ZickZack F-3 och många fler. Lärarstöd Digital är ett digitalt stöd för dig som lärare som finns till bland annat Robinserien för ämnet svenska. Flera av våra läromedel i svenska för åk F-3 finns i Bingel som är en plattform för digital färdighetsträning. Flera av läromedlen finns även som onlineböcker.

Läs mer om våra läromedel i svenska för åk F-3

Mellanstadiet (Åk 4-6)

I vårt utbud av svenska läromedel för årskurs 4-6 hittar du läroböcker som ZickZack 4-6, Zoom Svenska, Upptäck orden, Rätt stavat och många fler! Vi erbjuder även digitala läromedel för mellanstadiet. Våra digitala läromedel möjliggör för eleverna att göra språkutvecklande övningsuppgifter, där de både får möjligheten att läsa, tala, lyssna och skriva för olika ändamål. Många av läroböckerna för mellanstadiet finns även som onlinebok.

Läs mer om våra läromedel i svenska för åk 4-6

Högstadiet (Åk 7-9)

Här finns ett stort utbud av både tryckta och digitala läromedel i svenska och svenska som andraspråk. Missa inte våra stora läromedelsserier Svenska Impulser 7-9 och Spegla Språket som båda följer de reviderade kursplanerna i svenska (Lgr22). Vi erbjuder även det populära träningsmaterialet Pejlo som hjälper eleverna att nå kunskapskraven i svenska och svenska som andraspråk. Upptäck språket, Förstå språket och ZickZack för nyanlända är språkutvecklande läromedel som är avsedda för elever som läser svenska som andraspråk.

Läs mer om våra läromedel i svenska för åk 7-9

Gymnasiet och vuxenutbildning

Svenska impulser är vårt populära läromedel i svenska och svenska som andraspråk. Böckerna tar ett helhetsgrepp om de olika kurserna på gymnasiet och har en lockande och spännande layout vilket gör dem mycket uppskattade av både elever och lärare. Känn på litteraturen är ett omtyckt lärarmaterial som sätter skönlitteraturen i fokus. Här finns heltäckande vägledningar till ett stort antal romaner.

Läs mer om våra läromedel i svenska för gymnasiet

Digitala läromedel i svenska

Vi erbjuder en rad digitala läromedel i svenska, från åk förskoleklasser upp till gymnasiet! För åk F-3 hittar du Bingel, en plattform för färdighetsträning. I Bingel kan eleverna samla poäng genom att utföra övningsuppgifter kopplade till våra basläromedel. Övningsuppgifterna finns i olika nivåer anpassade efter elevernas individuella utveckling.

Våra digitala läromedel samlas i plattformen Kampus. Här kan eleverna kan ta del av interaktiva övningsuppgifter och du som lärare får en tydlig lärarhandledning att ta inspiration från för lektionsupplägg och planering.

För elever med läs- och skrivsvårigheter har vi LexiaProvia, ett digitalt dyslexihjälpmedel, där elever kan göra övningsuppgifter i svenska anpassade efter elevens enskilda behov.

För högstadiet kan eleverna ta del av Övningsmästaren, en kostnadsfri digital portal i svenska där eleverna kan ta del av ljudfiler och övningsuppgifter för ordträning och begreppsträning. Övningsuppgifterna är kopplade till flera läromedel i svenska, från årskurs 4 upp till högstadiet och gymnasiet!

Läs mer om alla våra digitala läromedel här!

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration