Om Sanoma Utbildning

I över 25 år har vi skapat Sveriges ledande läromedel. Och vi tänker fortsätta med det lång tid framöver.

Lärande är utveckling. Det som var bra pedagogik för tio år sedan är inte nödvändigtvis gångbart idag. Samtidigt finns klassisk pedagogik som vi vet har fungerat i flera hundra år. Utmaningen för oss som läromedelsförlag är att kombinera mångårig klokhet med nya insikter om lärande. Det kan handla om allt från att ta fram traditionella läroböcker till att skapa nya digitala verktyg. Fördelen med mångfalden är att allt fler elever får chansen att fördjupa sina kunskaper utifrån sina förutsättningar. Vi blir bättre på att ta hand om individen.

För att lyckas med det är alla våra läromedelsförfattare lärare, och många av våra anställda har tidigare varit lärare. Det gör att både pedagogik och innehåll i våra läromedel är utvecklat för att varje elev ska nå sin fulla potential. Vi ser också till att alla våra läromedel ger läraren inspiration, vägledning och sparar värdefull tid.

Vårt mål är att göra lärandet lustfyllt och enkelt. Vi utvecklar nya pedagogiska verktyg som kompletterar de klassiska, och är det ledande läromedelsförlaget – ett förlag som vågar ta sig utanför det traditionella och ibland utmana det gängse. Allt för att bidra till ökade kunskaper hos eleverna och på bästa sätt förbereda dem för framtida utmaningar. Det skapar i sin tur självförtroende och framsteg för en hel generation.

Sanoma Utbildning är en del av Sanoma Learning. Utöver Sanoma Utbildning i Sverige består Sanoma Learning av sex bolag som verkar i fem länder i Europa. Sanoma Pro i Finland, Malmberg i Nederländerna, Nowa Era och Young Digital Planet i Polen och VAN IN i Belgien. Sanoma Learning är en del av Sanoma Group. Sanoma-aktien är noterad på Nasdaq Helsinki.

Vårt nyhetsbrev

Få information om nyheter och läromedel inom ditt yrkesområde.

Du kan prenumerera på nyhetsbrev inom olika kategorier, beroende på vad du är intresserad av. Naturligtvis kan du när som helst avregistrera dig från våra utskick.

Få vårt nyhetsbrev