Nyheter

Här publicerar vi våra nyheter löpande! Håll ögonen öppna efter event, intervjuer, tips, tävlingar och annat kul som vi tror kan intressera dig!

 • En kvarts miljon (!) elever som binglar

  Datum:

  Bingels popularitet växer och antalet lärare och elever som binglar ökar hela tiden. Den här terminen binglar 250.000, alltså en kvarts miljon, elever. Det blir många timmar med färdighetsträning!

 • Lär dig nå in, nå fram och få igenom det du vill

  Datum:

  Ami Hemviken är aktuell med en ny bok och alla hennes intäkter för boken doneras till Plan International - för att ge stöd till världens flickor. I Nå in, nå fram, få igenom får du insikt i de viktigaste kommunikationsaspekterna för att lyckas utveckla din kommunikation.

 • Ny kvalitetspolicy för läromedel på plats

  Datum:

  Som medlem i branschorganisationen Läromedelsföretagen kan vi stolt berätta att vi har antagit en ny kvalitetspolicy för läromedel samt tagit fram ett särskilt stöd vid val av läromedel. En viktig utgångspunkt för arbetet med att utveckla kvalitativa läromedel är att alla elever ska ha möjlighet att nå kunskapsmålen, oavsett bakgrund.

 • Passa på! Fyll på med nya och gamla favoriter

  Datum:

  Läromedel slits och läromedel försvinner med tiden. Kanske har inte dina elever läromedel i alla ämnen? Nu är det ett bra tillfälle att fylla på. Nu får du upp till 20% rabatt på både tryckta och digitala läromedel*!

 • Emelie Hahn vinner Guldäpplet 2020

  Datum:

  Emelie Hahn, lärare i tyska och So-ämnena och IKT-pedagog på Gränbyskolan i Uppsala är årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet. Emelie får priset för sitt arbete med att utveckla språklig och kulturell kompetens liksom omvärldskunskap hos eleverna. Emelie ger till våren 2021 ut boken Världen i klassrummet tillsammans med Charlotta Granath. Vi passade på att ställa några frågor till Emelie!

 • Reviderade SamSpråk är nu komplett

  Datum:

  Redaktör Sandra Fetouni, visar stolt upp en komplett upplaga av Samspråk! Revideringen av SamSpråk är nu klar med textbok, övningsbok, facit och lärarhandledning samt att det nu även finns övningar på Övningsmästaren.

 • Prova Lärarstöd Digital

  Datum:

  Nu kan du beställa testlicenser av Lärarstöd Digital till våra lågstadieserier Champ, Matte Direkt Triumf och Robin! En licens räcker i 30 dagar och du kan välja en licens från varje serie.

 • Vi är med i Bokmässans bildningshubb

  Datum:

  Årets Bokmässa blir annorlunda, men inte mindre intressant! I år deltar vi i Bokmässans bildningshubb som genomförs den 24–25 september. Det är i form av en stor digital konferens med fokus på skola, bibliotek och barnlitteratur som du kan ta del av helt kostnadsfritt via Bokmässan Play.

 • Matte Direkt – nu komplett för åk 7-9

  Datum:

  Med senaste träningshäftet Genrepet för åk 9 är nu serien Matte Direkt åk 7-9 komplett. Nu finns träningshäften, lärarguider och APA (arbetsblad, prov och aktiviteter) till alla respektive årskurser. Därtill finns möjligheten för dig som hellre vill jobba digitalt att göra det med samma innehåll i vår plattform Kampus.

 • Svenskpodden - Klassiker

  Datum:

  Nu är uppföljaren till Svenskpodden här! Vi har valt att kalla podden för Svenskpodden klassiker. Den här gången riktar Carl-Johan Markstedt in sig på eleverna. Vi hoppas att du ska uppskatta podden och använda den i din undervisning. Trevlig lyssning!

Visar 1-10 av 77 Visa 10 till