Nyheter

Här publicerar vi våra nyheter löpande! Håll ögonen öppna efter event, intervjuer, tips, tävlingar och annat kul som vi tror kan intressera dig!

 • Vi har läromedlen till lovskolan

  Datum:

  Många elever har tyvärr missat mycket av den ordinarie skolgången den här våren och med regeringens, och inte minst er lärares, hjälp kommer det att anordnas fler lovskolor för att ge dessa elever en bättre chans att komma ikapp.

  Vi har samlat ett urval av våra bästa ”kom i kapp-läromedel” i svenska, SVA, matematik samt engelska för åk 6-9 .

 • Alla ska få känna att de lyckas i matematik

  Datum:

  Nu kan du se ett webbinarium om Matte Direkt Triumf. Ambitionen med läromedelsserien är att alla elever ska få känna att de lyckas i matematik. Under webbinariet berättar redaktör Emma Ackebo Bäcker tillsammans med författarna, hur Matte Direkt Triumf är uppbyggd och hur läromedlet kan förändra din undervisning i matematik.

 • Lyft svenskundervisningen med Robin

  Datum:

  Missade du det populära webbinariet om Robinböckerna? Nu kan du se det i efterhand. Mia Söderberg som är förläggare för Robinserien berättar om Robinböckerna, en läromedelsserie i svenska för lågstadiet. Du får veta hur serien kom till, hur upplägget och arbetsgången är och hur böckerna lyfter läsningen.

 • Vi hyllar våra författare

  Datum:

  Idag den 23 april är Världsbokdagen. Vi vill passa på att hylla våra författare just denna dag!

  På Unescos initiativ uppmärksammar man idag böcker, författare och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor världen över.

 • Tänk nytt med Ut ur boxen

  Datum:

  Ut ur boxen beskriver hur agila metoder kan bygga in förändringsförmåga hos organisationer, team och individer. Med hjälp av forskning, egna erfarenheter och flera fallstudier visar författaren Love Lönnroth hur tillit, lust och engagemang är framgångsnycklar för att bli konkurrenskraftig – och överleva.

 • Bok + Bingel = färdighetsträning på ett roligt sätt

  Datum:

  Till våra basläromedel för låg- och mellanstadiet finns digital färdighetsträning i Bingel. Nu kan du beställa utvärderingsexemplar för de läromedel som har övningar i Bingel. Med kombinationen bok + Bingel får eleverna färdighetsträna på ett roligt sätt, vilket gör att de tränar mer.

 • Vi fortsätter med våra webbinarier

  Datum:

  Vi fortsätter med våra webbinarium för dig som är ny användare i Kampus under vecka 16. Vi kör halvtimmeslånga webbinarier om hur du lätt kommer igång att arbeta med dina digitala läromedel i Kampus.

 • Webbinarier - kom i gång och jobba digitalt

  Datum:

  Vi har extrainsatta webbinarium för dig som är ny användare i Bingel eller Kampus även under vecka 15. Någon av våra säljansvariga kommer hålla i halvtimmeslånga webbinarier, om hur du lätt kommer igång att arbeta med Bingel eller dina digitala läromedel i Kampus.

 • Fri tillgång till våra digitala läromedel terminen ut!

  Datum:

  Senaste tidens utveckling gällande COVID-19 påverkar oss alla, inte minst skolorna. Det kan komma att bli svårt att upprätthålla någon form av skolgång, men ett alternativ är att så många elever som möjligt kommer igång och jobbar med digitala läromedel. Därför erbjuder vi nu fri tillgång till Bingel, vår digitala färdighetsträning för F-6 och våra digitala läromedel i vår plattform Kampus .

 • Ny bok rustar elever mot fake news

  Datum:

  Den nya boken Digital kompetens och källkritik i praktiken är en metodhandbok med många exempel på hur elevernas medie- och informationskunnighet (MIK) kan stärkas. Författarna har utgått från forskning och egna erfarenheter som lärare och journalister.

Visar 1-10 av 58 Visa 10 till