7 Bingelöarna är digitalt läromedel | Sanoma Utbildning

Bingel utifrån en lärares perspektiv

Jag har sedan länge letat efter ett bra digitalt verktyg som engagerar och motiverar mina elever både i och utanför klassrummet. En lärarkollega tipsade mig då om att använda Bingel.se där elev och lärare möts i en digital övärld. Under det senaste läsåret har jag därför använt Bingel i min undervisning och jag tycker att fler lärare borde använda sig av digitala verktyg och läromedel som komplement i sin undervisning.

Bingel är en digital övärld med färdighetsträning där varje årskurs har en egen ö. Eleverna får skapa sig en egen bingelkompis, en så kallad avtar. Under tiden som dina elever tränar så samlar de poäng. De kan sedan använda poängen eller ”pingping” som det kallas, till att uppgradera sin avatar med nya kläder, frisyrer eller andra roliga tillbehör

Hur hjälper Bingel mina elever?

När mina elever får lov att använda sig av både traditionell inlärning med böcker samt med digital färdighetsträning, så är det fler som hänger med i undervisningen och jag kan se stora framsteg hos många av eleverna. Bingel är superlätt att använda och kommer att hjälpa dina elever att nå sina mål på ett kul sätt. Särskilt träna inför nationella proven har använts flitigt och mina elever känner sig bättre förberedda efter att ha binglat de övningarna.

Att barnen får lov att använda sig av gamification i skolan, ser jag som positivt. Jag ser hur de sporras av utmaningen och hur engagerade de blir. Bingel är just ett sådant verktyg som du kan använda för färdighetsträning från förskoleklass till och med årskurs 6. Är du intresserad och vill veta mer, men vet inte var du ska börja? Här kan du se ett webbinarium om Bingel och lära dig mer om fördelarna.

En fråga jag ofta får av föräldrar är om Bingel passar alla? Ja alla kan Bingla! Övningarna anpassas hela tiden efter elevens resultat. Alla elever börjar på en basnivå och allt eftersom det går framåt så blir övningarna mer utmanande eller om det går mindre bra så får eleven öva på en mer stödjande nivå.

Enkelt att använda Bingel

Jag som lärare har alltid full kontroll. Via lärarvyn kan jag se både en elevs framsteg men också hur det går för klassen som helhet. Jag kan dela ut uppgifter och ge feedback till klassen eller till en enskild elev. Alla övningar på bingel.se är självrättande och eleven får direkt feedback när han eller hon binglar. Ett tips är att använda övningar på bingel.se som hemuppgifter. Det spar både tid och eleverna får en annorlunda men kul läxa att ta med sig hem. Många föräldrar brukar uppskatta när barnen binglar hemma, då det blir mindre tjat om läxor. Känner du dig sugen på att sätta igång? Man beställer Bingel som en skollicens (man kan inte beställa Bingel för en elev) och sedan skapar man konton för lärare och elever. Jag beställde Bingel för elev och skola via Läromedia men det går också via sanomautbildning.se eller Göteborgsregionens Bok.

Så letar du efter ett digitalt verktyg som kan engagera och motivera dina elever, samtidigt som de har roligt på lektionerna? Då är Bingel från Sanoma Utbildning något att ta med in till klassrummet. Eleverna kommer garanterat tycka det är kul att Bingla!