Kurslitteratur för högskola och studenter

Vi på förlaget Sanoma Utbildning ger ut böcker, kurslitteratur och läromedel för studenter och lärare verksamma vid universitet och högskola. Våra målgrupper sträcker sig ofta längre - även yrkesverksamma personer kan ha intresse av våra titlar.

Vi har en omfattande utgivning för dem som kanske redan tagit steget ut i arbetslivet och vill vidareutbilda sig eller möjligen förkovra sig inom något ämne, vad det än må vara. Våra böcker förekommer också flitigt på diverse Yh-utbildningar, i företagsintern utbildning, på många folkhögskolor och hos flera privata utbildningsföretag. Det är vi väldigt glada över.

Vår snabbt växande utgivning mot universitet, högskola och näringsliv är huvudsakligen koncentrerad till områdena ekonomi, ledarskap, administration och juridik. Hos oss på Sanoma Utbildning kan du köpa litteratur inom till exempel marknadsföring, projektledning, ledarskap, HR, juridik, redovisning och företagsekonomi, liksom även böcker inom management och arbetsliv. Vi förmedlar akademisk kunskap till studenter och praktiker – antingen i bokform eller som onlinetjänster – och praktiskt förankrad kunskap till akademiker i kurslitteratur som är modern, aktuell och alltid pedagogiskt utformad. Vi är mycket stolta över att kunna presentera ett brett utbud och ett stort antal nya böcker som vi hoppas ska kunna intressera just dig.

Kurslitteratur på universitetet

Det är många bestyr och mycket att tänka på för den som ska till att börja studera. Köp av kurslitteratur till högskolan är en sådan uppgift. Inför varje kurs du läser får du en litteraturlista av universitet eller högskolan. Här finns alla titlar, även sådana som valts ut som bredvidläsning.

Ett tips vid köp av kurslitteratur för universitetsstudenter är att ta för vana att kolla extra noga att du skaffar rätt upplaga. Det är inte säkert att din gamla vanliga bokhandel alltid har den senaste och det kan skilja mycket i innehållet mellan olika utgåvor. Med nya böcker får du uppdaterad information. Du kan vara säker på att alla sidor finns med och att inga sidor är skadade. Ett annat bra tips är att beställa din kurslitteratur i god tid innan kursen startar. Att ha tidig tillgång till alla volymer underlättar din planering så att du kan optimera din studieteknik.

På vår hemsida finns en sektion för högskola och näringsliv där vi har vår utgivning av kurslitteratur. Där finner du direktlänkar till Adlibris och Bokus som har titlarna till försäljning.

En fördel med nya, fina böcker är att begagnad litteratur och biblioteksböcker kan vara fulla med anteckningar vilket som regel inte är tillåtet under till exempel salstentor. Behåll gärna dina böcker som referenslitteratur; man vet aldrig när dom kan komma till nytta i framtiden. Det kan vara roligt att ha ett litet bibliotek!

Grattis till antagningsbeskedet och stort lycka till med dina studier!