Avsnitt 4 - Spänning och skräck för unga läsare

Avsnitt 4 - Samtal med författaren Magnus Nordin som skriver deckare och skräckberättelser för barn och ungdomar.

Hur läskigt får det egentligen vara när man skriver böcker för unga läsare? Hur bygger man upp spännande stämningar i berättelserna? Och vad är viktigt att tänka på när skolor förbereder sig inför ett besök av ett författare? Samtal med ungdomsboksförfattaren Magnus Nordin. Avsnittet är inspelat på Nya Elementar i Bromma i Stockholm, i samband med att Magnus Nordin träffade ett antal klasser i årskurs åtta och berättade om sitt skrivande.

Svenskpodden - Avsnitt 4

Samtal med författaren Magnus Nordin som skriver deckare och skräckberättelser för barn och ungdomar.

Lyssna här

5 skrivtips från Magnus Nordin

1. Läs böcker. För nöjes skull. För att bli inspirerad. För att lära dig hantverket.

2. Övning ger färdighet. Skriv så ofta du kan. Anmäl dig till skrivarkurser. Avsätt en särskild tid för ditt skrivande då du får vara helt ifred.

3. Skriv i din favoritgenre. Om du älskar poesi, skriv poesi. Om du älskar fantasy, skriv fantasy. Då är du också expert på genren och du känner till vilka regler som gäller.

4. Känn till ditt ämne. Research är en viktig del av skrivandet. Skriver du en polisdeckare måste du ta reda på hur poliser arbetar, annars blir du inte trovärdig. Allt du lär dig om ditt ämne behöver läsaren inte veta, det viktiga är att du vet.

5. Skriv om, skriv om. Nöj dig inte med det första utkastet. Låt texten vila och läs om. Du kommer garanterat att vilja ändra något – alltifrån kommateckens placering till huvudpersonens hårfärg.

Klicka här för att ladda ner skrivtipsen i pdf-format (PDF-dokument, 212 kB)

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration