BOLD är årets HR-bok 2023!

Varje år utnämner Sveriges HR-förening årets HR-bok. I år knep BOLD den hedersamma titeln!

I boken BOLD – strategiskt HR-arbete i en ny tid delar Katarina Berg, global HR-chef på Spotify, och hennes team med sig av råd, tips och insikter som har hjälpt till att utveckla ett av världens mest omtalade och framgångsrika företag.

Så här löd Sveriges HR-förenings motivering:

”Med djärva ackord och modiga texter står denna kompletta låtkatalog ut - och är den musik vi har överst på vår playlist. BOLD är den kompletta och självklara HR-boken som tydligt och enkelt beskriver vad det mångfacetterade HR-arbetet egentligen går ut på.

Boken innehåller många värdefulla insikter och verktyg för att bli mer modig i HR-arbetet. En av de mer fascinerande delarna av boken är introduktionen till Spotifys "HR-paletten", en samling av 171 olika kunskaps- och expertområden inom HR. För att lyckas i HR-arbetet, måste man behärska hela denna palett och kunna skräddarsy den efter sin egen organisations unika behov.

För att driva en effektiv och global affärsstrategi, betonar författarna vikten av en stark företagskultur där alla anställda känner att de arbetar mot ett gemensamt syfte - oavsett var i världen de är. Här spelar HR en kritisk roll.

Om du vill utveckla och utmana ditt HR-arbete erbjuder denna bok både inspiration och praktiska verktyg. Den är ett måste för varje HR-professionell och affärsledare som vill ta sin organisation till nästa nivå.”

Årets HR-bok är en utmärkelse från HR-föreningen som belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatser. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms av en bokjury efter kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet. Författaren, eller författarna, behöver vara verksamma i Sverige och boken som utses ska vara utgiven i första upplagan under 2022/2023.

Stort grattis Katarina och teamet, önskar alla på Sanoma!

Läs vår intervju med Katarina Berg

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration