Läromedelsbloggen

Välkommen till bloggen om om hur vi som läromedelsförlag tar fram och erbjuder läromedel som passar för dagens skola och utbildning.

Vår utgivning omfattar läromedel för förskoleklass, 1-6, högstadium, gymnasium och vuxenutbildning. Vi har även kurslitteratur för YH, högskola och näringsliv.

I läromedelsbloggen kan du läsa fördjupande texter om våra läromedel, intervjuer med författare och redaktörer som delar med sig av tankarna bakom, men också massor av praktiska tips för din undervisning, oavsett vilket ämne eller årskurs du undervisar i. Trevlig läsning!

Blogginlägg

 • Intervju med Sofia Hänel

  Datum:

  Chez nous 9 utkommer under året och därmed står upplaga 2 av serien för åk 6–9 klar. Före sommaren anordnade vi en tävling där man som fransklärare kunde vinna en klassuppsättning av läromedlet. Vinnare blev Sofia Hänel från Mölnlycke som nu har hunnit använda Chez nous under en termin och naturligtvis vill vi veta lite mer om Sofia och höra om hennes intryck.

  • Moderna språk
 • Intervju med Charlotte Marie

  Datum:

  För att fira att Chez nous årskurs 6 äntligen blivit färdig utlyste vi under förra våren en tävling där man kunde vinna en klassuppsättning av läromedlet. Vinnare blev franskläraren Charlotte Marie från Bjuv. Nu har Charlotte hunnit testa Chez nous under en termin och vi tog därför kontakt med henne för att höra lite mer om vem hon är, hur hon ser på franskämnet och såklart för att ta reda på vad hon tycker om Chez nous.

  • Moderna språk
 • ¡Qué bien!-serien: Den är som en karamell

  Datum:

  Det här är berättelsen om två språkentusiaster som hade turen att bli lärarkollegor på samma skola i Arvika och tillsammans bestämde sig för att skapa ett nytt, modernt läromedel i spanska för åk 6-9. Resultatet blev ¡Qué bien!-serien, ett sprudlande färggrant läromedel som fokuserar på att ge eleverna möjlighet att utveckla förmågorna tala, skriva, läsa och lyssna på ett lustfyllt sätt, allt med utgångspunkt i Lgr 11 och vår samtid.

  • Moderna språk
  • Författarintervju