”Det bästa med att vara kundansvarig är att få vara ute på skolorna och träffa lärare som är engagerade och elever som är motiverade.”

Rickard Granberg hade arbetat som lärare i närmare 30 år när han förra året valde att börja arbeta som kundansvarig hos oss på Sanoma Utbildning.

- Jag ville få möjligheten dela med mig av det jag lärt mig kring individualisering och blended learning till andra skolor.

Det var direkt efter gymnasiet som Rickard började jobba inom skolans värld:

- Då var det inte som lärare, jag jobbade på fritids och sen brukade jag få hjälpa till i klassrummen med de elever som hade det jobbigt.

Att arbeta som idrottslärare var alltid målet för Rickard.

- Att jag skulle bli idrottslärare bestämde jag redan när jag var väldigt ung. Det handlade om att kunna inspirera unga människor att röra på sig och att tycka att det är kul.

- På senare år har det handlat mer om att få eleverna att förstå vikten av att lära sig, oavsett om det gäller motorik, som i att kunna göra en kullerbytta eller en volt, eller kunskap. Det handlar även om det sociala - att unga ska få chansen att lära sig om livet på olika sätt.

Genom åren har Rickard utbildat sig vidare, främst har han undervisat i idrott och i de naturvetenskapliga ämnena och det är på låg- och mellanstadiet han har trivts bäst.

Det är i NO-ämnena som Rickard har fått arbeta med individualisering av undervisningen och blended learning och i sin undervisning har han arbetat mycket med den digitala färdighetsträningen i Bingel.

- Jag tycker att Bingel har varit fantastiskt att jobba med. Det är ett brett material som täcker in alla grundämnena och mer. Färdighetsträningsmaterialet gör att man hela tiden kan jobba, ”boken, tavlan och sen digitalt”. I NO till exempel, då har vi använt boken, sen gick vi igenom på tavlan, sen kanske vi såg på någon film och sen kopplar man det till det digitala. Det är det jag har tyckt varit det bästa med Bingel.

Förra året valde så Rickard att gör ett karriärbyte. Det var dags att testa något nytt och sedan juli 2022 jobbar Rickard som kundansvarig i Stockholm.

- Jag har ju inte lämnat skolans värld egentligen. Det är en annan roll, jag är fortfarande i klassrummen och i lärarrummen. Jag har lämnat lärarrollen, men jag känner att jag är med i skolans värld på ett annat sätt, på ett bra sätt som gör att jag kan fortsätta förmedla det jag tycker är viktigt – hur man lär sig på bästa sätt.

Även om Rickard inte längre arbetar som idrottslärare arbetar han fortfarande med coaching.

- Som kundansvarig hjälper och coachar jag våra kunder, enskilda lärare eller en grupp. Jag är på skolan, jag visar och hjälper dem i Bingel och i vårt tryckta material – så att de kan arbeta på bästa sätt. Sen handlar det naturligtvis om att skaffa nya kunder och se till att vårt material kommer ut så mycket som möjligt. Men framförallt tycker jag att det handlar om att coacha dem igenom vårt otroligt bra material.

Det bästa med att vara kundansvarig tycker han är:

- Att få vara ute på skolorna och träffa lärare som är engagerade och elever som är motiverade.

Och Bingel ligger fortfarande honom varmt om hjärtat!

- Som kundansvarig för Stockholm så kan jag verkligen komma ut i kommunerna och visa hur man kan använda Bingel på ett bra sätt. Blended learning - det är verkligen bok plus Bingel tycker jag.

Rickards tre tips för att inspirera och motivera eleverna

  1. Lek! Oavsett om det är i klassrummet eller i gymnastiksalen, så är lek ett otroligt bra sätt att sammankoppla och sammansvetsa grupper.
  2. Escape rooms. Skriftliga Escape rooms är ett bra sätt för eleverna att träna sig i problemlösning och att själva kunna leta rätt på svaren.
  3. Engagemang. Att gå in i klassrummet och vara engagerad och visa att man bryr sig om sina elever är viktigt. Det gör att våra elever blir starka och växer.

Läs mer om Bingel här!

Vill du boka en tid för rådgivning med Rickard eller någon av våra andra kundansvariga?

Boka tid för rådgivning här!