Vägra väggen – utsedd till årets HR-bok

Förra veckan delades Årets HR-bok ut på HR Galan. Utmärkelsen gick till Maria Ergüls viktiga bok Vägra väggen – facit till hållbara medarbete. Maria Ergül är en prisbelönt HR-chef som grundat och driver Vägra väggen, en av Sveriges största digitala plattformar som arbetar förebyggande mot stress. Vi fick tag i Maria och frågade henne hur det kändes när hon fick ta emot priset.

- När juryn läste upp mitt namn brast jag ut i gråt. Boken betyder otroligt mycket för mig, och jag är både glad och tacksam att Sveriges HR Förening sätter strålkastarljuset på ett livsviktigt ämne som berör alla. Det finns ingen prestation utan mental hälsa. Att jag med min bok kan hjälpa arbetsgivare, chefer och medarbetare att säkerställa god mental hälsa är en seger varje dag.

I Vägra väggen får chefer och arbetsgivare många konkreta verktyg och mallar samt unika metoder för att framgångsrikt kunna arbeta förebyggande mot stress, för hållbara medarbetare. Fokus ligger på prehab, men boken tar även upp rehabilitering och hållbar återgång i arbete.

Så här löd motiveringen:

”Intensiteten och kraven på effektivitet i arbetslivet ökar ständigt och inte sällan på bekostnad av hälsa och välmående. Med en gedigen grund i lagstiftning och aktuell forskning ger denna bok en mycket tydlig bild av hur både ledare och medarbetare kan arbeta proaktivt för att främja mänsklig hållbarhet. Samtidigt får vi konkreta verktyg för att hantera rehabilitering och säkra stabil återgång i arbete. Det du som chef väljer att göra idag kommer spela roll för hur din medarbetare mår imorgon.”

Årets HR-bok är en utmärkelse från Sveriges HR Förening som belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatser. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms av en bokjury efter kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet. Författaren, eller författarna, behöver vara verksamma i Sverige och boken som utses ska vara utgiven i första upplagan under 2020/2021.

Stort grattis Maria! Önskar alla på Sanoma Utbildning.

Läs mer om Vägra Väggen. Facit till hållbara medarbetare här!

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration