Vägen till det svenska språket...

kan se olika ut för olika människor. Därför erbjuder vi flera olika läromedel inom svenska som andraspråk och svenska för invandrare för att du och dina elever ska hitta vägen som passar just er. Här hittar du hela vårt utbud för sva och sfi, blogginlägg, webbinarier m.m. och du kan även beställa utvärderingsexemplar av de läromedel som du vill titta närmare på.

Titta närmare på våra läromedel?

Vill du kolla närmare på några av våra läromedel för sfi och sva? – Det går jättebra! Vi skickar gärna ett utvärderingsexemplar till dig så att du kan få bläddra och se så att den läromedlet passar dig och din undervisning.

Beställ utvärderingsexemplar!

Låt läromedlet spegla den svenska vardagen

Tiia Ojalas passion är att hjälpa nyanlända att omfamna och lära sig det svenska språket. Det gör hon både genom att på egen hand stötta människor i deras språkträning, och genom att skriva några av de mest populära läromedlen inom SFI. Här berättar hon om sina drivkrafter och varför det är så viktigt att SFI-litteraturen moderniseras utifrån människors behov.

Läs mer

”Det är något med både hemkunskap och svenska som andraspråk – eleverna uppskattar dem mer än andra ämnen.”

I vintras tävlade vi ut en klassuppsättning av svenska som andraspråksläromedlet Upptäck språket och Manfred Brander från Varberg blev den lycklige vinnaren! Vi intervjuade Manfred för att ta reda på vad han tycker om läromedlet, varför han ville bli sva-lärare, höra hur han upplever yrket och om han har några tips till andra lärare.

Läs mer

Grundhjulet start - webbinarium med författaren Kristina Asker

Titta på webbinariet om Grundhjulet start med författaren Kristina Asker. Där hon berättar om sina tankar med boken och går igenom innehållet och ger tips på hur du kan utforma din undervisning med hjälp av materialet.

”Som lärare ska man inte förenkla sin undervisning”

I samband med utgivningen av ZickZack Läsrummet, version 2 passade vi på att fråga författaren Pernilla Lundenmark hur det gick till när hon blev läromedelsförfattare och vad en språk- och kunskapsutvecklande undervisning är.

Läs mer

Privatlicens onlineböcker

Du vet väl att dina elever numera kan köpa sina onlineböcker inom sva och sfi som privatpersoner via vår webbshop? Välj fliken "Privatkund".

Läs mer

Textbygget D - Webbinarium med författaren Tiia Ojala

Ett kort webbinarium på sju minuter där författaren Tiia Ojala ger en presentation av Textbygget D. Du får värdefulla tips på hur du kan använda dig av läromedlet på bästa sätt. I Textbygget sfi D får eleverna lära sig att skriva, läsa, lyssna och diskutera olika typer av texter. Textbygget är ett stöttande och språkutvecklande material som utgår från cirkelmodellen. Webbinariet är inspelat i februari 2020.

Svenska, Sva/Sfi på Facebook

Vår sida om Svenska, Sva/Sfi ger dig tips, inspiration, aktuella nyheter, tillgång till unika övningar, tävlingar och mycket mer som rör ämnet svenska, sva och sfi. Vi ses där!

Vi ses på Facebook!

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration