Varför ska du välja digitala läromedel?

Länge har läromedel varit synonymt med den tryckta boken. Men nu när digitaliseringen i skolan har tagit fart finns det möjligheter att erbjuda text och bild i andra format. På Sanoma Utbildning utgår vi ifrån det vi redan vet fungerar i klassrummet och tar med det i framtiden tillsammans med ny teknik.

Med digitala läromedel ökar flexibiliteten och det blir lättare att skapa nutida och engagerande undervisning som kan varieras i större utsträckning. Interaktiva övningar för helklass blandas med självrättande övningar med inbyggt elevstöd och direkt feedback. Möjligheten att individualisera blir större och lärarvyn gör det enklare att följa såväl enskilda elever som en helklass.

Fördelar med våra digitala läromedel

  • Det ingår självrättande övningar.
  • Du har möjlighet att individanpassa undervisningen.
  • Du kan skapa engagerande lektioner med interaktiva inslag.
  • Du har en tydlig överblick över elevernas progression och ser vilka behov som finns.
  • I lärarlicensen har du hela lärarguiden till hands.
  • Det finns alltid tydliga kopplingar till aktuell kursplan som underlättar din planering.

En sak vet vi - digitala läromedel är här för att stanna. Att jobba digitalt i skolan ger nya möjligheter till en engagerande undervisning. Det finns många fler vinster. Bland annat vet vi att det finns elever som fokuserar bättre vid en skärm. När du jobbar digitalt blir det också enklare att individanpassa undervisningen efter elevernas förmåga. På ett klick kan du få svar på hur alla i klassen ligger till och anpassa din undervisning efter olika elevers förutsättningar och behov.

varför-ska-du-välja-digitala-läromedel.jpg

Digitala läromedel - relevant och ständigt uppdaterat

Många upplever att tryckta läromedel snabbt kan bli omoderna och inaktuella. Men när du jobbar med digitala plattformar, så uppdateras innehållet för att ständigt vara aktuellt.

Självklart är det så att den digitala inlärningen aldrig kan återskapa samspelet i det fysiska klassrummet. Därför förespråkar vi för mixen av att jobba både analogt och digitalt, så kallat blended learning.

Digital färdighetsträning med Bingel

Ett bra exempel på att arbeta med blended learning är kombinationen av vår digitala färdighetsträning Bingel tillsammans med till våra tryckta läromedel och som följer samma innehåll och progression.

Bingel är dessutom:

  • lärarstödjande,
  • följer kursplanerna,
  • och är roligt för eleverna!

Om du inte redan har kommit igång med Bingel, så kan du prova Bingel demokonto redan idag. Kom ihåg att en Bingellicens kan användas av hela skolan!

Plattform med ledande digitala läromedel

I höst lanserar vi vår nya digitala plattform Kampus för åk 7-9. Det är en plattform framtagen för nutida undervisning. I Kampus planerar och lägger du upp din undervisning så att den passar dig och dina elever. Precis som du alltid har gjort, på ditt sätt. Först ut i Kampus är några av våra omtyckta läromedel i moderna språk och svenska:

Vårt mål är, och har alltid varit, att göra det möjligt för dig som lärare att på bästa sätt hjälpa dina elever att nå sin fulla potential. Därför har vi lagt stort fokus på att skapa ett inbyggt lärarstöd som spar tid till läraren, vägleder när så behövs samt gör det smidigt och tryggt att arbeta digitalt.

Målsättningen med vårt arbete är att sänka alla tänkbara trösklar för att skapa de bästa förutsättningarna för inlärning. Våra digitala läromedel är dessutom framtagna i nära samarbete med lärare och elever. Vi har testat, frågat, och testat igen. Nu ser vi fram emot att det är din tur att prova!