Nya Matematik Origo

Från och med höstterminen 2021 gäller de nya ämnesplanerna i matematik. Revideringen av Matematik Origo är nu snart klar! Serien är ett läromedel som sätter problemlösning, resonemang och förståelse i centrum.

Nu finns en ny upplaga av Matematik Origo! Den nya upplagan har samma tydliga fokus på problemlösning, resonemang och förståelse som tidigare, och är anpassad efter ämnesplanen som trädde i kraft 2021. Mer information hittar du på respektive sida.

Nya Matematik Origo

Den nya upplagan av Matematik Origo är en serie matematikböcker för gymnasiet anpassade till den reviderade ämnesplanen som trädde i kraft 2021. Till varje elevbok finns ett nedladdningsbart kopieringsmaterial som heter Prov, Övningsblad och Aktiviteter. Vi reviderar också våra Lärarguider med tips och idéer till din undervisning. Till några av Origo-böckerna finns ett digitalt undervisningsstöd i Lärarstöd+ och stöd för elevens hemarbete i appen Alva.

Prov, Övningsblad och Aktiviteter

Även kopieringsmaterialet Prov, Övningsblad och Aktiviteter har uppdaterats och kompletterats utifrån den reviderade ämnesplanen.

Materialet gör det enkelt att variera undervisningen och utmana varje elev på just sin nivå. Här finns övningsblad, aktiviteter och prov med utförliga bedömningsanvisningar.

Lärarguider

Naturligtvis uppdaterar vi även våra populära Lärarguider. Lärarguiden följer elevboken, uppslag för uppslag, med tips, idéer och inspiration till din undervisning. Den gör därmed ditt arbete med elevboken enklare och mer effektivt.

I Lärarguiden finns bland annat extra exempel och kommentarer till uppgifter och till kritiska punkter i lärandet, nedslag i matematikens historia, resonemangs- och problemlösningsuppgifter, konkreta exempel på matematikens användbarhet och lösningar till bokens nivå 3-uppgifter.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration