Förseningar leveranser

Ett tekniskt fel hos vårt lager har inneburit vissa förseningar av leveranser lagda från och med onsdag 21 september. Felet förväntas vara löst inom kort och vi beklagar eventuella dröjsmål som kan uppstå på grund av detta.

Vi är med i Bokmässans bildningshubb

Årets Bokmässa blir annorlunda, men inte mindre intressant! I år deltar vi i Bokmässans bildningshubb som genomförs den 24–25 september. Det är i form av en stor digital konferens med fokus på skola, bibliotek och barnlitteratur som du kan ta del av helt kostnadsfritt via Bokmässan Play.

25/9 kl. 14.30-15.00 ”Elevernas vardag på nätet – din undervisning”

Att utgå ifrån elevernas medievardag är en framgångsfaktor när det gäller undervisning i källkritik. Det framgår av Skolinspektionens granskning av 30 grundskolor.

I ett av Bokmässans seminarier berättar våra författare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken hur du kan engagera dina elever utifrån de frågeställningar som unga möter på nätet varje dag. Genom att planera lektioner med en twist kan du lyfta viktiga frågor i medielandskapet som intresserar eleverna samtidigt som de fördjupar sina ämneskunskaper påpekar författarna. Missa inte tillfället att få höra mer om det här angelägna ämnet.

Du kan se seminariet live och i efterhand här!

Skärmklipp.PNG

Medverkar gör författarna till boken Lotta Bergseth, Jenny Sköld och Charlotta Granath.

Bokmässans bildningshubb

Bokmässans bildningshubb, som pågår 24–25 september, riktar sig i huvudsak till lärare, skolpersonal och bibliotekarier. I programspåren Demokratin, Lärandet och Morgondagen sänder Bildningshubben studiosamtal som fördjupar sig i samtidens bildningsfrågor och belyser de mest aktuella frågorna för skola och bibliotek.