Vi är med i Bokmässans bildningshubb

Årets Bokmässa blir annorlunda, men inte mindre intressant! I år deltar vi i Bokmässans bildningshubb som genomförs den 24–25 september. Det är i form av en stor digital konferens med fokus på skola, bibliotek och barnlitteratur som du kan ta del av helt kostnadsfritt via Bokmässan Play.

25/9 kl. 14.30-15.00 ”Elevernas vardag på nätet – din undervisning”

Att utgå ifrån elevernas medievardag är en framgångsfaktor när det gäller undervisning i källkritik. Det framgår av Skolinspektionens granskning av 30 grundskolor.

I ett av Bokmässans seminarier berättar våra författare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken hur du kan engagera dina elever utifrån de frågeställningar som unga möter på nätet varje dag. Genom att planera lektioner med en twist kan du lyfta viktiga frågor i medielandskapet som intresserar eleverna samtidigt som de fördjupar sina ämneskunskaper påpekar författarna. Missa inte tillfället att få höra mer om det här angelägna ämnet.

Du kan se seminariet live och i efterhand här!

Skärmklipp.PNG

Medverkar gör författarna till boken Lotta Bergseth, Jenny Sköld och Charlotta Granath.

Bokmässans bildningshubb

Bokmässans bildningshubb, som pågår 24–25 september, riktar sig i huvudsak till lärare, skolpersonal och bibliotekarier. I programspåren Demokratin, Lärandet och Morgondagen sänder Bildningshubben studiosamtal som fördjupar sig i samtidens bildningsfrågor och belyser de mest aktuella frågorna för skola och bibliotek.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration