För dig som är Privatkund: Problem med Swish-betalningar

För tillfället fungerar det inte att betala med Swish i vår webbshop, du kan däremot fortfarande betala med kort. Vi ber om ursäkt för besväret och arbetar med att lösa problemet.

Nytt avsnitt av Svenskpodden ute nu

I detta nya avsnittet pratar Carl-Johan Markstedt med författaren Pernilla Gesén om hur lärare på lågstadiet kan arbeta med läseböcker som berättar samma historia fast de är skrivna på olika nivåer. Lyssna på hela avsnittet!

Författaren Pernilla Gesén har skrivit ett femtiotal böcker, mestadels för barn och ungdomar, bland annat flera som brukar benämnas ”lättlästa”. I det här samtalet berättar hon om sina Robinböcker, för elever i årskurs 1–3, som finns på tre olika textnivåer.

Pernilla Gesén berättar om tankarna bakom böckerna och beskriver sin skrivprocess – hur man gör när man ska berätta samma historia på flera nivåer. Hon ger också förslag på hur man kan arbeta med böckerna i klassrummet. Utifrån sitt perspektiv som författare som besökt många klasser ger hon också sina bästa tips på hur man kan väcka läslust hos yngre barn, och vad man kan tänka på när man väljer böcker för såväl högläsning som enskild läsning.

svenskpodden21.jpg