Webbinarier för högstadiet & gymnasiet

Har du missat något av våra webbinarier eller vill du se dem igen? Här samlar vi genomförda webbinarier om våra läromedel för högstadiet och gymnasiet. Titta när det passar dig.

Naturkunskap och naturorienterade ämnen

Franska

Engelska

Svenska och svenska som andraspråk

Sfi

Matematik och programmering

Företagsekonomi

Vård och omsorg

Webbinarium för läromedel i matematik och programmering

Räkna med kod

Få en introduktion av redaktörerna Emelie Reuterswärd och Kenneth Lovén om hur du arbetar med Räkna med kod tillsammans med Matte Direkt, Prio Matematik och Origo Matematik. Webbinariet är inspelat i juni 2018.

Räkna med kod digital

Räkna med kod digital ingår när du du köper Matte Direkt 7-9 eller Prio Matematik 7-9 som digitala läromedel. Här visar redaktör Thomas Aidehag hur du kan jobba med materialet i vår digitala plattform Kampus.

Matte Direkt 7-9

Inspelat webbinarium om tredje upplagan av Matte Direkt 7-9. Vi berättar om nyheter och vad ni har att förvänta er av den nya upplagan. Presenteras bl a av en av författarna, Synnöve Carlsson. Webbinariet är inspelat i juni 2016.

Prio matematik

Författaren Katarina Cederqvist pratar om hur man kan jobba flexibelt med Prio Matematik och tar med exempel från klassrummet.

Författaren Patrik Gustafsson förklarar vad starters är och hur det är tänkt att man kan jobba med dem på olika sätt i klassrummet.

Webbinarium för läromedel för SFI

Textbygget texttyper för SFI D

I detta korta webbinarium på 7 minuter ger författaren Tiia Ojala en presentation av Textbygget D. Du får även tips på hur du kan använda dig av läromedlet på bästa sätt. I Textbygget sfi D får eleverna lära sig att skriva, läsa, lyssna och diskutera olika typer av texter. Textbygget är ett stöttande och språkutvecklande material som utgår från cirkelmodellen. Webbinariet är inspelat i februari 2020.

Webbinarium för läromedel i svenska och svenska som andra språk

Spegla språket 7-9

I denna 45 minuter långa presentation av Spegla språket åk 7-9 presenterar Oskar Lindmark, redaktör hur du kan arbeta digitalt med Spegla spåket i plattformen Kampus. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Grundhjulet Start

Kristina Asker, författare till Grundhjulet start, berättar om tankarna bakom den, visar utdrag samt ger några exempel på hur läromedlet kan användas.

Webbinarium för läromedel i engelska

Awesome 7-9

En 40 minuter lång presentation och genomgång av Awesome åk 7-9 och hur då jobbar med läromedlet i plattformen Kampus. Presenteras av Oskar Lindmark, redaktör på Sanoma Utbildning. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Webbinarium för läromedel i franska

Chez nous 7-9

I denna 30 minuter långa presentation av Chez Nous 7-9, presenterar Anna Nyman hur du kan arbeta digitalt med Chez nous i plattformen Kampus. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Webbinarium för läromedel i biologi, kemi och fysik samt naturkunskap

NO Direkt-serien

Se en presentation och genomgång på en havtimme om Biologi-, Fysik- och Kemi Direkt och hur du kan jobba digitalt med din undervisning på plattformen Kampus. Presenteras av Helena Fridström, redaktör. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Naturkunskap 1a1 och 1b

Den senaste upplagan är en ordentlig ombearbetning och uppdatering av den tidigare upplagan. Lyssna på Anna Gustrin, redaktör som berättar om vad som är nytt i de nya upplagorna av Naturkunskap 1a1 och 1b

Webbinarium för läromedel i företagsekonomi

Value företagsekonomi

Ta del av ett webbinarium med Med författarna Anders Parment och Mikael Ottosson där de berättar om Value företagsekonomi. Value ger eleverna förutsättningar att utveckla kunskaper och förhållningssätt som främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande, allt i enlighet med skolans uppdrag.

Webbinarium för läromedel vård och omsorg

Psykiatri 1 Arbetsbok

Inspirereras tillsammans med författarna Sarah Nordstedt och Kristoffer Moteie där de berättar om Psykiatri 1 Arbetsboks uppbyggnad och struktur.

Vi besöker gärna din skola!

Vi kommer gärna ut till din skola och presenterar vår mix av tryckta och digitala läromedel – allt för en nutida undervisning. Möjlighet att ses via ett webbmöte finns också. Det fungerar som ett vanligt skolbesök förutom att vi i stället ses på en digital mötesplattform.

Kontakta någon av våra kundansvariga eller boka in ett skolbesök här, så kontaktar vi dig inom kort.

Webbinarium "Företagsekonomiskt tänkande behövs i turbulenta tider"

Med författarna till Value företagsekonomi 1: Anders Parment och Mikael Ottosson

Mitt i alla svåra effekter har 2020 visat på hur svårt det är att fatta beslut, där svåra negativa effekter ställs mot varandra. För att hantera sådant krävs teoretiska kunskaper, omvärldsorientering, hållbarhetsmedvetenhet och ett öppet sinne.
Du får här även ta del av en demo av den digitala versionen av Value företagsekonomi 1.

Webbinarium om Value företagsekonomi 1 i plattformen Kampus

Oskar Lindmark digital innhållsansvarig för Kampus leder webbinariuet.