Webbinarier för högstadiet

Har du missat något av våra webbinarier eller vill du se dem igen? Här samlar vi genomförda webbinarier om våra läromedel för högstadiet. Du kan titta när det passar dig.

Så undervisar du med framgång på distans

Engelska

Awesome
Awesome Digital

Matematik och programmering

Räkna med kod
Matte Direkt 7-9
Prio matematik

Moderna språk

Spanska, Que Bien
Franska, Chez Nous 7-9

Naturorienterade ämnen

NO Direkt-serien med Biologi Fysik och Kemi-direkt

Svenska och svenska som andraspråk

Svenska Impulser
Spegla språket
Upptäck språket

Så undervisar du med framgång på distans

Anna Gustavsson, gymnasielärare bjuder på fem lärdomar från distansundervisning.

Räkna med kod

Få en introduktion av redaktörerna Emelie Reuterswärd och Kenneth Lovén om hur du arbetar med Räkna med kod tillsammans med Matte Direkt, Prio Matematik och Origo Matematik. Webbinariet är inspelat i juni 2018.

tom_bild.png
Räkna med kod digital

Räkna med kod digital ingår när du du köper Matte Direkt 7-9 eller Prio Matematik 7-9 som digitala läromedel. Här visar redaktör Thomas Aidehag hur du kan jobba med materialet i vår digitala plattform Kampus.

Matte Direkt 7-9

Inspelat webbinarium om tredje upplagan av Matte Direkt 7-9. Vi berättar om nyheter och vad ni har att förvänta er av den nya upplagan. Presenteras bl a av en av författarna, Synnöve Carlsson. Webbinariet är inspelat i juni 2016.

Prio matematik

Författaren Katarina Cederqvist pratar om hur man kan jobba flexibelt med Prio Matematik och tar med exempel från klassrummet.

Författaren Patrik Gustafsson förklarar vad starters är och hur det är tänkt att man kan jobba med dem på olika sätt i klassrummet.

Que Bien 6-9

Läromedelsförfattarna Malin Östervald, Ulrika Thalin och Mariela Solé Prieto presenterar läromedelsserien i spanska ¡Qué bien! 6–9 i tryckt och digital form. Tillsammans presenterar de bland annat: - läromedlets uppbyggnad - ¡Qué bien! i digital form - tips för hur ¡Qué bien! kan användas vid distansundervisning.

Awesome 7-9

En 40 minuter lång presentation och genomgång av Awesome åk 7-9 och hur då jobbar med läromedlet i plattformen Kampus. Presenteras av Oskar Lindmark, redaktör på Sanoma Utbildning. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Så undervisar du med Awesome digitalt

Förläggare Oskar Lindmark presenterar hur det fungerar att arbeta med Awesome Digitalt i Kampusplattformen.
Publicerat 2021.03.17

tom_bild.png

Chez nous 7-9

I denna 30 minuter långa presentation av Chez Nous 7-9, presenterar Anna Nyman hur du kan arbeta digitalt med Chez nous i plattformen Kampus. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

NO Direkt-serien

Se en presentation och genomgång på en havtimme om Biologi-, Fysik- och Kemi Direkt och hur du kan jobba digitalt med din undervisning på plattformen Kampus. Presenteras av Helena Fridström, redaktör. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Svenska Impulser 7

Läromedelsförfattarna Carl-Johan Markstedt och Cecilia Peña berättar om Svenska Impulser 7. Webbinariet är inspelat i maj 2021.

Spegla språket 7-9

I detta webbinarium får du praktiska tips kring hur du kan arbeta med Spegla språkets grundbok och textsamling. Läromedelsförfattarna Laila Guvå och Åse Wewel pratar även om hur du kan använda materialet i din svenskundervisning. Webbinariet är inspelat i januari 2021.

I denna 45 minuter långa presentation av Spegla språket åk 7-9 presenterar Oskar Lindmark, redaktör hur du kan arbeta digitalt med Spegla spåket i plattformen Kampus. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Upptäck språket

Författarna Britt Klintenberg och Annette Pedersen berättar om läromedlet Upptäck språket som vänder sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet som är på väg att klara målen i svenska som andraspråk för åk 9. Webbinariet är inspelat i november 2020.

tom_bild.png

Vi besöker gärna din skola eller träffas digitalt

Vi kommer gärna ut till din skola och presenterar vår mix av tryckta och digitala läromedel – allt för en nutida undervisning. Möjlighet att ses via ett webbmöte finns också. Det fungerar som ett vanligt skolbesök förutom att vi i stället ses på en digital mötesplattform.

Kontakta någon av våra kundansvariga eller boka in ett skolbesök här, så kontaktar vi dig inom kort.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration