Läromedelsbloggen
Läromedelsbloggen är en blogg om hur vi som läromedelsförlag tar fram och erbjuder läromedel som passar för dagens skola och utbildning. Vår utgivning omfattar läromedel för förskoleklass, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi har även kurslitteratur för YH, Högskola och Universitet samt titlar för verksamma inom näringslivet.
Läromedel för alla åldrar
Oavsett om du söker efter läromedel förskola - åk F-3 och åk 4-6, läromedel grundskola-högstadiet, läroböcker gymnasiet, läromedel vuxenutbildning, digitala läromedel eller läromedel för högskola och näringsliv så kommer Sanoma Utbildning kunna erbjuda ledande läromedel!
Lärande är utveckling. Det som var bra pedagogik för tio år sedan är inte nödvändigtvis gångbart idag. Samtidigt finns klassisk pedagogik som vi vet har fungerat i flera hundra år. Utmaningen för oss som läromedelsförlag är att kombinera mångårig klokhet med nya insikter om lärande. Det kan handla om allt från att ta fram traditionella läroböcker till att skapa nya digitala verktyg. Fördelen med mångfalden är att fler elever får chansen att fördjupa sina kunskaper utifrån sina förutsättningar och vi blir bättre på att ta hand om individen. Vi önskar dig trevlig läsning!
Blogginlägg
-
Intervju med Mikael Wirén
Lärare på yrkeshögskolan är ofta väldigt passionerade till sitt undervisningsämne men saknar inte sällan en formell utbildning i konsten att utbilda. För hur gör man egentligen för att lära ut sin passion? I höstas kom boken Undervisa på yrkeshögskola ut och vi ringde upp författaren Mikael Wirén för att ta reda på hur man gör för att lära andra det man själv kan på sina fem fingrar.
- Författarintervju
- Lärande och pedagogiskt ledarskap
-
Intervju med Johannes Gustavsson
Vi har glädjen att presentera en ny författare! Johannes Gustavsson är grundare av Influencerbyrån och -agenturen Infly, föreläsare på yrkeshögskola och nu också en av våra publicerade författare. Nyligen släpptes Johannes bok Influencer marketing i praktiken och när han besökte vårt kontor för att signera böcker passade vi på att ta en pratstund och ställa några frågor.
- Författarintervju
- Marknadsföring
-
Intervju med Pär Lager
På årets HR-dagar som gick av stapeln i förra veckan utsågs 2022 års HR-bok. Vinnare blev boken Upskill och reskill av Pär Lager. Pär Lager är en av Sveriges främsta experter inom ledarskap, omvärldsanalys och innovativt lärande och arbetar idag som rådgivare, lärare, föreläsare och styrelseledamot. Vi kontaktade Pär för att gratulera honom och prata lite om kompetensutveckling.
- Författarintervju
- Ledarskap och organisation
- Lärande och pedagogiskt ledarskap
-
Intervju med Susanna Cederquist
Dyslexiveckan – en vecka som syftar till att uppmärksamma och synliggöra dyslexi – infaller i år den 3-9 oktober. Inför Dyslexiveckan passade vi på att ta ett samtal med Susanna Cederquist, författare till boken Dyslexi i skolan – Se hela bilden. Här kan du läsa om Susannas tankar kring dyslexi, dyslektiskt tänkande och dyslexistyrkor och ta del av hennes tips till lärare.
- Dyslexi
- Lärande och pedagogiskt ledarskap
- Författarintervju
-
Intervju med två av författarna till Value-serien
Nu finns äntligen hela Value-serien som heldigitalt läromedel! Därför har vi passat på att ta en pratstund med Anders och Mikael, två av författarna till Value. Här kan du läsa deras tankar om läromedlet och ta del av deras lektionstips inför terminsstarten.
- Företagsekonomi
- Författarintervju
-
Hedersprisvinnarens bästa tips
Bo Tonnquist är författare och föreläsare inom projektledning och agila metoder. Han blev nyligen tilldelad Svenskt Projektforums hederspris 2022 för sitt trägna arbete med att skriva enkelt och lättförståeligt om hur det är att vara projektledare.
- Författarintervju
- Projektledning
-
Intervju med Charlotta Granath
I september är det inte bara riksdagsval, det är också skolval till riksdagen för högstadie- och gymnasieelever. Inför Skolvalet 2022 har vår författare Charlotta Granath fått det ärofyllda uppdraget att vara demokratimentor för Sveriges lärare. Vi ringde upp Charlotta för att ta reda på vad det innebär.
- Författarintervju
- Lärande och pedagogiskt ledarskap
-
Intervju med författarna till ZickZack Skrivrummet
Läromedelsserien ZickZack 4-6 har länge varit en stor favorit ute på Sveriges skolor. Vi intervjuade författarna till ZickZack Skrivrummet för att lära känna dem lite bättre och få reda på lite mer om nya version 2 av läromedlet som utgår från Lgr22. Möt Karin Fällman-Bajagic, Christina Hansson och Susan Nieland!
- Författarintervju
- Svenska
-
Intervju med Pernilla Lundenmark ZickZack
I samband med utgivningen av ZickZack Läsrummet, version 2 passade vi på att fråga författaren Pernilla Lundenmark hur det gick till när hon blev läromedelsförfattare och vad en språk- och kunskapsutvecklande undervisning är.
- Författarintervju
- Svenska
-
Svenska impulser nu också för högstadiet
Den populära serien Svenska impulser har länge funnits för gymnasiet och har nu gjort intåg på högstadiet. Först ut var årskurs 7 som inte bara får en lärobok anpassad till den nya kursplanen i svenskämnet, utan ett helt läromedelspaket med grundbok, antologi, lärarhandledning och digitalt material.
- Författarintervju
- Digitala läromedel
- Svenska