Vi söker en innesäljare

Vill du arbeta i en organisation präglad av innovation, yrkesstolthet och engagemang och med den fasta övertygelsen om att erbjuda marknadens bästa läromedel?

Är du den vi söker?

 • Självständigt bearbeta och utveckla nya och befintliga kunder genom digitala möten med lärare inom grundskola och gymnasieskola.
 • Presentera vårt erbjudande, sköta förhandlingar och göra egna avslut
 • Förbereda och hålla utbildningar digitalt för lärare i våra digitala plattformar, följa upp och stötta vid förnyelse av licenser.
 • Ta hand om hela säljcykeln för små och medelstora kunder.
 • Nå uppsatta aktivitetsmål, exempelvis kontaktade kunder, bokade möten, genomförda utbildningar osv.
 • Dokumentera säljaktiviteter i administrativt system
 • Samarbete med marknadsavdelningen och utesäljare
 • Närvara vid mässor och konferenser

Vi kommer att lägga stort fokus på personlighet i denna rekrytering och för en bra matchning ser vi gärna att du är en serviceinriktad lagspelare samtidigt som du är självgående och drivande i dina processer. Vi ser gärna att du har:

 • Ett stort intresse för försäljning
 • Ett intresse för skolans digitalisering och utveckling – har du en bakgrund som lärare, IKT-pedagog är detta ett plus
 • Kan och tycker om att hålla utbildningar och presentationer

Meriterade

Om du har tidigare erfarenhet av försäljning mot skolmarknaden
Din personlighet är viktig. Du har en stark, inre drivkraft att åstadkomma resultat, stor initiativkraft samt kundfokus. Detta tillsammans med god förmåga att planera och organisera ger dig bra grundförutsättningar för att lyckas i rollen. Det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla personliga nätverk och samverka med andra. Du är prestigelös, lyhörd, övertygande och trovärdig samt en god pedagog vid utbildningstillfällen.

Mer om tjänsten och Sanoma Utbildning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med start omgående eller vid överenskommelse. Rollen rapporterar till säljchef.

Sanoma Utbildning är ett läromedelsförlag som funnits sedan 1993 och är idag en del i en Nordisk region i koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje. Arbetstiden är 37,75 h per vecka och du erbjuds friskvårdsbidrag och en timmes betald friskvård i veckan. Vi har kollektivavtal, en konstförening och en idrottsförening. Arbetsplatsen präglas av härlig stämning och positiv atmosfär!

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Charlotta Wendt, charlotta.wendt@sanomautbildning.se, eller på tel 0768665713.

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Sista ansökningsdag är 15/1 2022 men urval sker löpande och anställning kommer ske så snart vi har hittat rätt person.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: jobb@sanomautbildning.se

Välkommen med din ansökan!