En lärare hjälper elever vid en skolbänk. Text på bilden: Webbinarium med forskaren Jonathan Wedman

Webbinarium om betygssättning

Är du mitt i din betygssättning och känner dig vilsen? Lyssna till forskaren Jonathan Wedman som hjälper dig att förstå sammantagen bedömning så att du lättare kan sätta korrekta och rättvisa betyg.

Som lärare förväntas du göra en sammantagen bedömning och sätta det betyg som bäst motsvarar elevens kunskaper vid tiden för betygssättning. Men vad innebär detta i praktiken? Och hur kan du göra detta konkret?

På webbinariet förklarar forskaren Jonathan Wedman vad en sammantagen bedömning är och inte är. Han klargör vad det innebär för ditt kontinuerliga bedömningsarbete, vad som gäller för betyget E, och hur du med relativt små medel kan undvika att ställa för höga krav på dina elever. Dessutom går han igenom nationella provresultat och hur dessa kan viktas i förhållande till andra underlag vid betygssättning, både nu och i framtiden.

Tid: Torsdag 22 maj kl 16-16-30

Anmäl dig till webbinariet

Om Jonathan Wedman

Jonathan Wedman är excellent lärare, forskare och lektor i beteendevetenskapliga mätningar vid Umeå universitet. Med en förkärlek för provkonstruktion och psykometri är han specialiserad på kunskapsmätningar i en utbildningskontext. Hans forskning berör framför allt kvalitetsgranskning av storskaliga mätningar, och då särskilt högskoleprovet.

Jonathan har tillsammans med 12 andra forskare precis gett ut boken Bedömarkompetens. I den klargör de vad vetenskapen säger om bedömning och betygsättning, och ger en bred överblick över bedömningens roll för elever, lärare och samhället i stort.

Dela Webbinarium om betygssättning:

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration