Kompetensutveckling

Våra titlar inom kompetensutveckling och lärarlitteratur

Från klassrum till näringsliv

Forskning visar att 50 procent av alla nuvarande yrken, så som vi känner dem idag, kommer försvinna inom de närmsta 10-15 åren. En av våra författare, Pär Lager, som nyligen kommit ut med sin tredje bok, Upskill och reskill, menar att vi står inför en revolution av lärande och att vardagslärande måste bli en självklar del i jobbet. Som lärare vet man att lärandet fortsätter genom hela livet och som förlag gör vi vårt bästa för att möta upp behovet i vår gedigna utgivning inom kompetensutveckling och lärarlitteratur.

Handfasta strategier och verktyg för att snabbt ringa in faran, ta ett samlat grepp om din krishantering, vidta rätt åtgärder vid rätt tidpunkt, ta makten över din egen berättelse.

Både problemen och lösningarna handlar om psykologi och den här boken ger dig ledarskapsverktygen som kan göra alla dina medarbetare till innovatörer.

Praktisk och inspirerande metodhandbok med undervisningsexempel och projekt för alla stadier, från förskoleklass till gymnasium.

Begreppet hållbar utveckling kopplas till verkliga frågor. Syftet är att inspirera och visa möjligheter för arbetet med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Förklarar hur skolor kan utforma undervisningen för att stärka elevernas digitala kompetens och källkritiska förhållningssätt.

Få insikt i de viktigaste kommunikationsaspekterna för att lyckas utveckla din kommunikation. Tips och verktyg för att smidigare hantera jobbsituationer där kommunikationen står i centrum.

Läs mer på bloggen

”Jag lärde mig snabbt att lektionerna blev bättre ju mindre jag föreläste”

Datum:

Lärare på yrkeshögskolan är ofta väldigt passionerade till sitt undervisningsämne men saknar inte sällan en formell utbildning i konsten att utbilda. För hur gör man egentligen för att lära ut sin passion? I höstas kom boken Undervisa på yrkeshögskola ut och vi ringde upp författaren Mikael Wirén för att ta reda på hur man gör för att lära andra det man själv kan på sina fem fingrar.

”Dyslexibilda dig!”

Datum:

Dyslexiveckan – en vecka som syftar till att uppmärksamma och synliggöra dyslexi – infaller i år den 3-9 oktober. Inför Dyslexiveckan passade vi på att ta ett samtal med Susanna Cederquist, författare till boken Dyslexi i skolan – Se hela bilden. Här kan du läsa om Susannas tankar kring dyslexi, dyslektiskt tänkande och dyslexistyrkor och ta del av hennes tips till lärare.

Boken är fylld med råd och tips om hur du som medmänniska, medborgare, företagare, lärare eller privatperson kan agera hållbart i olika sammanhang.

Lär dig att hantera och förbereda din organisation för transformativa förändringar. Boken blandar teori med praktik.

Riktar sig till lärare i alla ämnen, från förskoleklass till gymnasiet, men även skolledare och övrig personal kan ha nytta av boken för att öka sin förståelse för dyslexi.

I boken får chefer och arbetsgivare verktyg och mallar samt unika metoder för att framgångsrikt kunna arbeta förebyggande mot stress, för hållbara medarbetare.

Boken visar en tydlig väg framåt för den som vill bygga en framgångsrik organisationskultur genom att främja engagemang och ansvarstagande.

Kompetensutveckling för dig, teamet och din organisation. Boken vänder sig till dig som är ledare och vill lyfta din organisation eller ditt team till nästa nivå.

Kärnvärden och tankesätt som ligger till grund för det agila projektarbetet beskrivs utförligt och varvas med konkreta exempel, tillvägagångssätt och verktyg.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration