Nu lanserar vi Alva – appen som ger liv åt den tryckta boken!

Appen Alva är det senaste steget i vår satsning på digitala hjälpmedel och blended learning. Det är en gratisapp som ger eleverna ett digitalt extramaterial till befintliga läromedel. Extramaterialet är stödjande och underlättar lärandet.

För att ge eleverna extra stöd i sitt lärande och för att kunna erbjuda en extra digital dimension till våra läromedel har vi tagit fram appen Alva. Appen innehåller stödjande material, så som uppläst ljud, filmer och ordlistor som är kopplade till elevboken.

- I vår ökade satsning på digitala hjälpmedel som underlättar lärandet lanserar vi nu appen Alva. Det är bara för eleven att öppna appen, klicka på en specifik lärobok och skanna det kapitel eleven har i läxa för att få tillgång till filmer och uppläst tal, säger Ingrid Ahotupa, Commercial Director på Sanoma Utbildning.

Alva fungerar som en QR-kodläsare, eleven skannar bokens sidor med hjälp utav appen och erbjuds då olika former av digitalt material, så som filmer, sånger och uppläst tal – direkt i appen. Alva kan enkelt användas i klassrummet, om eleverna har tillgång till smartphones eller surfplattor, eller hemma som stöd i läxläsning.

Alva finns för både iOS- och Android-telefoner, är gratis och enkel att ladda ner utan krav på registrering. Redan nu finns ett flertal läromedel i appen och antalet anslutna läromedel fylls på löpande.

Läs mer om Alva och testa här!

Här kan du ladda ner appen:

appstore.pnggoogleplay.png

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration