Emelie Hahn vinner Guldäpplet 2020

Emelie Hahn, lärare i tyska och So-ämnena och IKT-pedagog på Gränbyskolan i Uppsala är årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet. Emelie får priset för sitt arbete med att utveckla språklig och kulturell kompetens liksom omvärldskunskap hos eleverna. Emelie ger till våren 2021 ut boken Världen i klassrummet tillsammans med Charlotta Granath. Vi passade på att ställa några frågor till Emelie!

Grattis Emelie, vinnare av Guldäpplet 2020! Hur känns det?

- Det känns stort, omtumlande, fantastiskt roligt och mycket hedrande. Jag har nog inte haft tid att smälta det riktigt ännu.

Vad betyder det för dig att vinna Guldäpplet?

- Det är såklart jätteroligt och hedrande att mitt arbete uppmärksammas! Som jag sade igår på Guldäpplets dag, så vill jag bidra i arbetet framåt för fler lärare och visa på möjligheter. Jag delar generöst med mig av uppgifter och hela upplägg, nationellt och internationellt. Och det kommer jag få chans göra ännu mer nu, inte minst genom min och Charlottas kommande bok Världen i klassrummet.

Hur ska du fira vinsten?

- Jag har inte riktigt hunnit med att fira eller tänka på det ännu. Det har varit fullt upp med intervjuer och poddmedverkan efter att prisceremonin avslutades. Men det får bli något trevligt och coronaanpassat firande, eftersom läget är som det är.

Kan du berätta om din nya bok som kommer 2021?

- Boken heter Världen i klassrummet och jag skriver den tillsammans med Charlotta Granath. Det är en praktisk handbok med undervisningsexempel och projekt, från förskoleklass till gymnasiet på lokal, nationell och global nivå. Tanken är att den ska användas som en praktisk handbok. Vi delar med oss av exempel som vi hoppas inspirerar och visar på möjligheter på hur man virtuellt och fysiskt kan ta ut klassrummet i världen och ta in världen i klassrummet. Att arbeta så ger så mycket mervärde, vilket vi visar i boken.

Läs mer om Guldäpplet här!

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration