Empatiministeriet. Medmänsklighet i en digital värld

NYHET! Nu är den här, boken som kommer skapa empati och inspirera till en mer medmänsklighet i en allt mer digital värld - Empatiministeriet. Medmänsklighet i en digital värld.

Genom storytelling och intervjuer får vi följa med på en personlig resa genom entreprenörskapets snåriga värld. Maria Berghäll provar tesen ”six degrees of separation” för att förstå i vilket sammanhang vi verkar.

”Om det stämmer, att vi alla är sammankopplade – att vi alla är max sex personer från att känna varandra, varför har vi då hakat upp oss på etnicitet, titlar och religion? Undrar Maria.

Maria har föreläst för över 200 000 människor runt om i världen om hur man bemöter fördomar. Under 2019 har hon drivit workshops med ungdomar om hur man vänder fördomar till sin fördel, stärker sin självkänsla och blir bra på att ge ett bra första intryck.

Experter hävdar att det endast tar oss 39 sekunder innan våra fördomar kliver in och försöker kategorisera en ny person. Hjärnan letar i huvudsak efter två egenskaper: värme och självförtroende. Maria förklarar i Empatiministeriet hur vi kan dra nytta av den kunskapen genom att träna upp vår kulturella intelligens.

Maria har intervjuat en rad framstående personer inom olika fält: Petter, Per Holknekt, Barbro Westerholm, Alexander Pärleros, Musse Hasselvall och Anders Hansen är några av namnen som medverkar. Intervjuerna ger, tillsammans med Marias egna resonemang, en heltäckande bild för hur vi genom mod, motivation och medmänsklighet kan navigera oss fram i en digital värld.

Nyfiken och vill veta mer? Här kan du titta i ett blädderprov av Empatiministeriet.

Vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips, erbjudanden och nyheter utifrån dina intresseområden direkt i din mejlkorg.

Detta vill jag inte missa!
Illustration